Presentation av hästar på Stora Ekeby som kom till Ekeby mellan åren 2000 till 2009

har du någon bild på nedanstående hästar/ponnyer som inte finns med får ni gärna skicka den till oss.

2000
ALLADIN

e :
u:
Född: 1994
Kön: Valack
Mankhöjd: 141 cm
Ras: Svensk Ridponny
Inköpt/kom till stallet: Sommaren 2000
Färg/tecken: Skimmel

Allmänt: Snäll och mycket omtyckt ponny  Alladin som är en ganska okomplicerad häst rör sig ovanligt bra. Han tycker mycket om att hoppa men kan vara lite tittig vid tävling. Trots det har han tagit många rosetter med sig från tävlingsbanorna.

December 2013
Alladin har nu pensionerats sig som skolhäst och fått flytta hem till familjen Persson i Strömsholm där han kommer att bo med många andra hästar och ridas av familjens barn.

  

 
FARENHEIT

Farenheit brun val, f-93 129 cm New Forest e. Lucky Star u. Sussie. Snäll, och trevlig på alla sätt. Kom till oss ifrån skåne i november –00 ( Köpte honom på annons) Såldes till familjen Kjellberg.

 


FERRY

e: Krevad – Besk
u:
född: 1992
kön: Valak
mankhöjd: 166 cm
ras: Svenskt halvblod
inköpt/kom till stallet: Januari 2000
farg/tecken: Fux

allmänt: Lydig och lättriden. Okomplicerad snäll häst. Hästen som ALLTID gör det man ber honom om.

Fick åka hem till Diana o Tobbe Reldin tillsammans med Fosfors, då han inte längre höll som skolhäst hos oss pgaåterkommande frambens hälta.

Hej alla STERKARE!
som nog dom flesta märkt så har en rar liten häst vid namn Ferry försvunnit? detta är dock ingen fara på taket då han har tagit semester och åkt till ett vilohem för en tid så han kan få vila sig och kanske till och med få lata sig lite.
Flytten gick rörande bra, inte ett felsteg han gjorde från Stora Ekeby och upp till vår lilla by, han var som ängel där han stod i transporten alla mil hem till lilla Ivantjärn 6mil nordväst om Gävle, dock så saknade han alla sina hästkompisar och så klart alla underbara människor från Stora Ekeby.
Men tiden läker alla sår sägs det, och det första steget mot tillfrisknandet tog han med 2 söta shettisar vid namn Pia-Lotta och Isak som ägs av Tobbes faster, detta gick emellertid också bra men en mycket vänlig granne lånade ut sin fina 24åriga D-ponny flicka vid namn Syrèn till Ferry tills dess att våran Fosfors kommer hem.
Ferry är nu mera förälskad och kan inte slita sig från sin nya flickvän, dom vandrar runt i hagen och mumsar och busar hela dagarna.
mera händelser och bus om allas våran Ferry kommer snart så det är bara att hålla utkik.
 
Mvh/ Diana och Tobbe

Var har han tagit vägen?

Svaret är att Ferry har åkt på "Rehab" till Diana o Tobbe Reldin i Gävle. Vår underbara fina gentleman Ferry har hunnit bli 16 år gammal. Ferry har fått lite problem med sina ben (en liten hälta som "kommer o går")  För att ge honom en bra chans att bli bra igen har vi bestämt att han ska få en liten paus från sitt "ridskolearbete". Han kommer att vila sig i några månader för att sedan sättas igång igen under ledning av Diana o Tobbe. Håll utkik här på hemsidan så tror jag vi kommer att få följa Ferry o hans nya liv hos djurfamiljen Reldin utanför Gävle.

 
  

AFRICA BIRD

e: Rasant – Martell
Född: 1988
Kön: sto
Mankhöjd: 164 cm
Ras: Danskt halvblod
Inköpt/kom till stallet: augusti 2000
Färg/tecken: Brun

Allmänt:
En härlig ”märr” med mycket hopp i benen. En vänlig häst som älskar sin ”flock” och sitt arbete med att få utbilda sina ryttare.

2014-08-24
Så har dagen kommit. Vår underbara fina älskade ”Grand old lady” AFRICA ska få somna in, för att galoppera vidare på de evigt gröna ängarna. Vi alla har vetat att den här dagen var nära. Hon har överraskat oss de sista åren genom att vara en av de friskaste, finaste och även ”busigaste” skolhästarna vi har.

Att, som vår Africa, få bli 26 år gammal och må så bra hela sitt liv, är inte alla hästar förunnat. Nu har hon fått ont i sina leder, (även hästar kan få atros, ont i lederna), och när man är så gammal som Africa så finns det inget att göra för att hon ska bli bra igen. Africa kom till oss när hon bara var 5 år. Hon blev snabbt ”stallets skräck”. Hon slängde av sin ryttare Jenny i stort sätt varje dag. Hon var en ängel i stallet men blev ett riktigt busfrö med ryttare på ryggen. Genom åren har Africa blivit en av de mest älskade, välutbildade, trygga och kloka hästar vi haft hos oss. Det är med ett mycket tungt hjärta vi alla nu säger farväl.

TACK AFRICA För allt vad du har betytt och för allt vad du har lärt så många ryttare.

Sov Gott vår finaste African Bird!
//Cecilia

  


2001


Lista–Gutten

Nordsvenk
e.Finstad Gutten
u.Österingsflickan
165 cm brun
f. 1993

Foderhäst Kom 20/8 –01. Ägare Margareta Norberg. Stor, tjock och ganska hård herre. Vi får se om han blir kvar. Blev inte kvar pga att han var inte snäll i boxen


Fosfors

Lettisk imp. Furgons u. Fanfara – Fagorits 170 cm mbr. .1996 reg.nr 59-96-9559  Kom 25 / 8 –01.  Reijo o Rose Marie åkte o hämtade honom utanför Stockholm. Vacker och stilig kille som nog behöver lite jobb innan han är helt färdig.

Han "blev färdig" tack vare vår praktikant , Diana Forss, som föll för den store och specielle Fosfor. När Diana slutade sin praktik på Stora Ekeby tog hon med sig sin Fosfor hem till "norrland" hösten 06. Fosfors som kanske är mest känd för sin tröga attityd "och blanka päls" lever och trivs just för idag ett lugnt och stilla liv i det lilla samhället tillsammans med den på STERK så väl kända shettlandsponnyn BjörnOskar i deras hage med blandmark och vattendamm.


 


Chayenne

e. Charlie Boy (Fullbl.) u. Samba (New Forest ) 152 cm brun f.1983 Chayenne kom till Stora Ekeby nu i september –01 ifrån Skåne via Sven Åke. Hon är en både pigg, glad och känslig dam med den aktningsvärda åldern av 18 år. En ny häst för Tinan hopps vi alla och det blev hon i många år.

Chayenne bröt olyckligt ett ben i hagen en kväll i maj 05 och avlivades akut


Le Marcarie


e : Leuthen – Modus xx
u :
född
: 1997
kön : Valack
mankhöjd : 168 cm
ras : Halvblod
inköpt/kom till stallet : augusti 2001
färg/tecken : brun
allmänt : Var There Nilssons ” egen häst” under sitt första år. Flyttade upp till ridskolestallet januari –02. En jätte trevlig häst som är bra grundutbildad. Vår store vackre "Le Marc". Är en mycket vacker och trevlig häst som är oerhört omtyckt. Mjuk och trevlig att rida.

  
SQUAREDANCER"SMULAN"

e: Sobello
u: Ciceraya 04-81-2886 – Ciceron
Född: 1991
Kön: Sto
Mankhöjd: 169 cm
Ras:
Inköpt/kom till stallet: augusti 2001
Färg/tecken: Skäck

Allmänt: Smulan är den ultimata allroundhästen och kan verkligen ridas av ALLA! Det enda hon är mån om är att man rider med en känslig hand - och vem behöver inte det?? Smulan gör alltid sitt yttersta för att hjälpa till,  särskilt vid hoppningen då hon sköter det mesta själv! Rytm är hennes starka sida!

2016-04-17
Smulan har i dag lämnat oss p.g.a akut tarmomvridning. Smulan har rest till Doris och alla gamla stallkamrater som finns ”där uppe” på de gröna ängarnas dal. Smulan, som fick bli 25 år gammal och som vi fått förmånen att ha som vår skolhäst i hela 16 år på Stora Ekeby!! Det är en lång tid.! Tänk så många vi är som fått sitta på hennes rygg och så många som fått sin första ridtur just på Smulan. Hon var verkligen en fantastisk häst på alla sätt!

Smulan fick en akut tarmomvridning i dag och gick inte att rädda. Hon fick somna in här på Stora Ekeby och slipper nu ha ont mer. Försök minnas henne med den glädje hon är värd. Tänk på allt hon gett oss ryttare och alla fina minnen som så många av oss har, av just vår fina ”Smulan”

Jag upprepar nu igen..... - att djuren hos oss skall slippa lida och ha ont det är vi alla överens om och det kan ibland vara en tröst att vi människor då kan få hjälpa till att få slut på det onda.

Tack vår fina ”Smula” för allt vad du har betytt för oss alla på Stora Ekeby
/ Cecilia

 

2002

 
BACKUDDENS PRIVATE DANCER "BACKUS"

e:
u:
Född: 1993
Kön: valack
Mankhöjd: ca 125 cm
Ras: Exmoore-ponny
Inköpt/kom till stallet: 8 augusti 2002
Färg/tecken: brun

Allmänt: En exmoore-ponny som är väldigt gullig och snäll att hålla på med. Full av bus och mycket egen vilja är andra egenskaper som Backus har. Backus bästa egenskap är att han alltid är glad oavsett vad som händer.

2016-07-01
Backus är utlånad till annat stall på obestämd tid, då han inte längre vill vara ridskoleponny.
/ Cecilia

 

JULIUS CEASAR


e:
Silas
u: Judit
Född: 1993
Kön: valack
Mankhöjd: 127 cm
Ras: Russ
Inköpt/kom till stallet: 2002
Färg/tecken: Brun

Allmänt:
Stallets lilla prins som pratar när det killar i pälsen. En äldre man som vet exakt hur man gör för att visa att ”gammal är äldst” både för sina kompisar och elever. Skulle aldrig göra något dumt.

Julius är underbar på alla sätt. Mycket snäll och fruktansvärt söt, men mycket kittlig. Känslig och lättriden. En favorit!

2018-04-13
Redan nästa helg kommer en av STERKs mest älskade lilla ponny, allas vår JULIUS CESAR, att bli pensionär! Julius kommer att få flytta hem till den familjen som en gång för 25 år sedan köpte honom som föl från Gotland! Julius flyttar nu hem till sin gamla matte, som i dag har vuxit upp och fått egna barn.
Vi glädjer oss alla åt att Julius kommer att få ett underbart liv på en hästgård med människor som älskar honom som vi. Han kommer att få ett BRA liv under sina kommande pensionärsår!

”En saga med ett lyckligt slut! Vi önskar Juluius och hans ”nygamla” familj all LYCKA TILL!
/ Cecilia


2003


Ludde

– Swift 166 cm brun f.1992 Köpt av privatryttare I Stockholm augusti 03. En trevlig stor välriden svenskt halvblods valack. Ludde trivdes dock aldrig som lektionshäst och såldes till fam Rejjo Kontio där han fick ett mycket bra liv.


Paulette ”JR”

Appalosa e. Diletto u. Liane 148 cm prickig f. 1993 Kom till oss i februari 2003 genom SIE. En holänsk import med Appalosa papper En genomsnäll och trevlig D ponny med stor hoppkapacitet. Efter utlåning som delfodervärd till Sofie Eriksson fick hon köpa henne som privat häst i augusti 2004. Saknas av ridskolan !

 


2004


Abraham ”Abbe”

korsn Lipezaner – welsh ca 146 cm vit f 1996 Marianne o jag hämtade Abbe på Örsta gård utanför Malmköping den 17/9-04. Stannade i 3 dagar. Halt på vet besiktning

 


Luna

Hollänsk import. Lånad av ridlägerstall. 145 cm fux f 1997 Vi fick hämta Luna i ett stall utanför Ängsö .Familj som inte ville ha henne längre o hyrt henne från ridlägerstall. Vi tog hand omLuna under tiden jan 05 - juni - 06, då hon också var foderhäst åt först Rosanna Broberger och sedan Johanna Nyren under vissa dagar i veckan. En ”märr” som är ganska lättriden och lagom pigg. Tyvärr är Luna märkt som utförsäkrad pga av skada och kan aldrig användas som ridskolehäst. Vi lämnade med sorg i hjärtat tillbaka Luna till sina ägare och ridlägerstallet sommaren 06.  


Ricco

Brahmant – Utrillo 165 cm fux f. 1989 Ännu ett svenskt halvblod efter den gamla stammen Brahmant - Utrillo. Det är en lite äldre gentleman som kommit till oss på STERK den här gången. Han kommer via Jane Lindberg som haft honom uppstallad hos sig. Tyvärr har han fått rykte om sig att ”slänga av”. Vi hoppas kunna ta ur honom detta o behålla honom som lekt häst. Mycket trevlig att rida., Tävlat i både hoppning och dressyr och är en bra och välutbildad herre.. Eftersom han är en lite äldre häst så kommer vi att prova honom under en tid innan han går in som skolhäst. Passar han och verkar trivas hos oss så får han stanna även i framtiden. Avlivades på djursjukhuset sept 05 pga brott i bakknä. Förmodligen sparkad i hagen.


Balck Pool

korsning import. Lånad av ridlägerstall utanför Uppsala 147 cm svart f 1999. Återlämnad efter ridskoleårets slut i juni. Ej lämplig lektionshäst pga sitt humör i boxen.


Alina

Eighty Eight Keys – Utrillo 155 cm brun f 1994

Alina som har en mycket fin stamtavla kommer från början ifrån Skåne där hon fått tre st föl. Efter en kortare tid som familjehäst utanför Kungsör hos fam Gindahl , hamnade hon hos oss på Stora a Ekeby. Alina är en förtjusande liten häst. Hon är mycket samarbetsvillig och en väldigt vänlig häst som  ibland är lite fundersam över var hon hamnat någonstans.
Avlivad våren 07 pga foderstrupsförstoppning!


TIN TIN

sto Russ u. Tuss brun ca 125 cm f. 1990 Tin Tin. Ett äkta russ sto efter e. ”Herr Russ” u. Tuss

Hon är 16 år gammal, vilket är en obetydlig ålder på ett russ som normalt brukar bli ungefär dubbelt så gammal. Tin Tin kommer ifrån en ridlägergård som heter Karlshem. Se www.karlshem.se där också hennes mamma Tuss finns (Tuss är ett russ, hennes mamma hette Puss, hennes föl heter Ludd och hennes kusin heter Sudd. Alla är födda på Ekerö i Stockholm) Tin Tin kommer att få stanna hos oss fram till i sommar då hon måste åka tillbaka hem igen till Karlshem


Pigall

val f-92 korsning welsh svart 135 cm

Kom den 20 dec 06 ifrån Göteborg och familjen Christensen (Johanna skriver följande)

Pigall, eller Pelle som han kallas för, är en c-ponny född -92. Han är en jättesöt liten ponny som älskar att arbeta. Alltid positiv, pigg, glad och jättesnäll i alla lägen. Jag har haft honom i åtta år och tävlat honom i både hoppning och dressyr. Innan jag köpte honom stod han på en liten ridskola strax utanför Laholm, där han reds privat och av ett fåtal elever. Medan han stod där tävlades han på lokal nivå i dressyr.

Såld aug 07 till trevlig familj utanför Enköping. Pigall blev aldrig någon lämplig lekt häst pga av ”för mycket motor”


 

 

 

 

 

 

 

RUNNING WILD FATIMA”WILDA” 

e:
u:
född: 1999
kön: Sto
mankhöjd: 143 cm
ras: Irlänsk cob – Tinker
inköpt/kom till stallet: augusti 2004
farg/tecken: mörkbrun

allmänt: Söt och fruktansvärt snäll. Wilda den "håriga damen". En favorit även då det gäller vår handikappridning på Stora Ekeby. 

Wilda blir privatponny i Stall Impuls.
Den skäggiga damen, Running Wild Fatima, "Wilda"! ska få vila sig lite från att vara ridskoleponny. Hon har flyttat över i en ny fin box i Stall Impuls, där hon ska vara privatponny.
Vi hoppas att alla ni som tycker om Wilda, förstår och blir glada för det beslut vi tagit. Vi gör det här för Wildas skull!!. Hon har under en lång tid talat om, på sitt språk, att hon behöver vila sig.från att vara ridskoleponny. Ni har säkert också sett och märkt hur hon på olika sätt visat att hon behöver en paus.
I sin nya box och hos Elin kommer hon att få bästa tänkbara vård och en ny vardag som förhoppningsvis kommer att göra henne gott och bli en gladare häst igen.
Wilda kommer att gå med på viss barnridning ibland och även vara med då vi åker ut på olika äventyr och har ponnyridning på annan ort!. 
Ni är så välkomna att hälsa på henne i Stall Impuls och har du några frågor så kan du fråga Elin Hammar om Wilda.

  

  


 

2005


OCEJ


e:
Nocturne - Elektron
u:
född: 1994
kön: Valack
mankhöjd: 163 cm
ras: Svensk halvblodsvalack
inköpt/kom till stallet: Januari 2005
farg/tecken: Brun

allmänt: En snäll herre som tycker det mesta är "ocej" här i livet.

Jag och morfar (Ocejs uppfödare) ha letat fram lite foton från Ocej som ung.
Skall berätta lite om Ocej tänkte jag (och hans familj).
 
Ocej är född 22 maj 1994 (jag tror det var pingstafton eller pingstdagen) någon gång på förmiddagen.
Han var så liten, så liten när han föddes.
Han gick lätt under sin mammas mage, trots att hon hade en väldigt stor mage.
Ocejs mamma hette Eja och var då 22 år gammal, så Ocej blev hennes sista föl.
Eja, och hennes halvsyster Titti har varit avelsston under hela deras liv här hos morfar och de fick många jättefina avkommor; flera diplomston, duktiga dressyrhästar, och Titti har t.o.m lämnat en godkänd Flyingehingst som hette Rommel. (Det blir alltså Ocejs kusin).
 
Ocej bodde här med Eja, Titti och en avkomma till Titti som heter Tiffie (född 1990).
Tiffie blev 'min häst' som jag red och tränade med. Tiffie bor fortfarande kvar hos mig och är 18 år nu.
Eja, och Titti fick vi så småningom ta bort eftersom de var så gamla.
Jag red själv in Ocej, vilket gick hur lätt som helst eftersom han är så himla snäll.
Det enda buset han hade under inridningen var att han försökte stegra sig ibland.
Jag red Ocej själv tills han var fyra år tror jag, sedan tyckte jag att det blev för mycket att hinna rida två hästar.
Då började två systrar som heter Ulrika och Annika rida honom. Ocej var som sagt väldigt snäll att rida, och hade inga särskilda hyss för sig. Jag som var van att rida Tiffie som är lite halvtokig, tyckte nästan att han var för lugn.
Han älskade att bli ompysslad, och var nästan som en nallebjörn.
Vi red ju mest ut med Ocej här, men tränade också en hel del. Framförallt Ulrika tränade med honom. 
De tränade både dressyr och hoppning. Ocej tyckte särskilt mycket om att hoppa och Ulrika och Ocej var med på ett par klubbhoppningar.
Ocej var också med på en utställning en gång där han fick 39p.
 
Under tiden som Ocej var här var han aldrig skadad. Det han hade lite problem med var sommareksem, samt att han fick hosta av gräset ibland på sommarbetet.
 
Jag betäckte så småningom Tiffie och fick ett fint stoföl. Ocej var världens bästa 'barnvakt'.
Betrice som stofölet hette, gick hela tiden med Ocej. Betrice bor också kvar här och är 9 år nu.
 
När jag skulle ta över mormor och morfars gård tyckte jag att det blev för mycket att ha 3 hästar, så vi bestämde oss för att sälja Ocej. Jag är främst intresserad av avel, och då är ju en valack inte till så stor nytta, så vi behöll Tiffie och Betrice. Dessutom har jag nu en avkomma till Betrice, ett 2-årsto som heter Dionice. Så nu har jag tre generationer här.
 
Vi sålde Ocej till en tjej i Åmål, som skulle ha honom uppstallad på ridskolan, och träna lite på lätt nivå. Vi var och hälsade på honom en gång, men sedan tappade vi kontakten. Vet inte om han varit hos någon mer innan han kom till er. Hade varit spännande att höra var ni har köpt honom ifrån.
 
Hade varit väldigt roligt att hälsa på honom, men det känns lite lång att åka. Får väl se om det blir av någon gång.
 
Vi hörs!
Heléne Gustavsson
 Ocej som föl

Ocej som 1 åring

Tömkörning, Ocej är 2 år

Ocej på utställning 2001

 

2006


Karadhya

Karadhya

Karadhya

KARADHYJA

e:
u:
född: 1994
kön: sto
mankhöjd: 146 cm
ras:
inköpt/kom till stallet: 2006
farg/tecken: ljus fux

allmänt: Karadhyja är 12 år gammal(-06) och jätte söt. Hon kommer från skåne där hon bott de sista 5 åren i sitt liv hos en flicka som tävlat henne i framförallt hoppning.

Vår underbara ponny Karadhyja med de fantastiska rådjursögonen!
Idag har det hänt, igen, det som ingen önskar skall hända.
Vår lilla "rådjursponny" Karadhyja har brutit benet i hagen och fått resa till de "gröna ängarnas dal" . Platsen där Cosmos o alla de andra gamla stallkamrater redan finns.

Karadhyja fick sluta sina dagar i sin gröna härliga sommarhage. Hon stod där i morgonsolen, med sin gyllene päls glänsande o alla kamraterna runt omkring sig.
Vi vet inte riktigt vad som hände. Förmodligen har hon busat runt lite för mycket och så plötsligt var olyckan framme.
Hon fick ett så pass allvarligt benbrott som inte går att laga, därför fick hon lugnt o fint somna in på en gång.

Det känns svårt att förstå varför en sån här sak skall behöva hända. Det känns så orättvist ibland.!
Vi får trösta oss med att Karadhyja fick sluta sina dagar mitt i livet. Hon slapp bli väldigt gammal o få ont. Hon fick också ett fantastiskt bra o fint liv under sina sista två här hos oss på Stora Ekeby.

Tack Karadhyja för allt vad du har betytt för oss alla på Stora Ekeby
/Cecilia

Karadhyja Karadhya


GLADYS

e: Lasandos - Granit
u:
Född: 2001
Kön: Sto
Mankhöjd: 163 cm
Ras: Sv. Halvblod
Inköpt/kom till stallet: Oktober 2006
Färg/tecken: Brun

Allmänt:
Stor integritet i boxen, det är hennes ”borg”, bör gå sist i ledet och inte stå för nära andra vid upp/avsittning, men en riktig hjältinna  vid ridning och det gäller för alla nivåer. Älskar sin mintkaramell som Laila kommer med.

Gladys ägs av Akordshäststiftelsen och är en äkta ”märr”…. En underbar sådan!  Gladys är oftast ”glad” och samarbetsvillig men, som många tjejer, gillar hon att trilskas lite ibland.

2016-12-22
Idag fick Gladys galoppera till de gröna ängarna till sina kompisar. Hon vandarar där efter en lång tids hälta som inte ville läka.
Tack för allt


MARISKA v.d BLOEMBERG

e:
u:
född: 1995
kön: sto
mankhöjd: ? cm
ras: Import Holland
inköpt/kom till stallet: Oktober 2006
farg/tecken: Skimmel

allmänt: En ny stjärna har kommit till oss IGEN!!! Den här gången en större häst. Mariska. Hon kommer direkt ifrån Holland och är ett skimmel sto, 11 år gammal. Hon är mycket välriden och kommer förhoppningsvis att bli en omtyckt häst här på STERK. Lagom framåt och lättriden. Hon är mycket snäll att hantera och tycker om att bli ompysslad. Vi hälsar henne välkommen till oss, och hoppas att hon skall trivas och fungera i vår verksamhet. 

Ännu ett stort o svårt beslut har tagits. Mariska flyttar till privatstall!
Alla vi som känner denna fantastiskt underbara häst vet att hon under en längre tid haft problem med en gammal skada i sina ben. Mariska har nu vilat o behandlats för detta under många månaders tid men är fortfarande inte så pass bra att hon kan fungera o hålla som lektionshäst här på ridskolan. Däremot hoppas vi att hon skall kunna fungerar som promenad o sällskapshäst. Kanske till och med som avelssto i framtiden 

Beslutet att göra oss av med den här underbara fina hästen, blev lite lättare då det blev Mariskas sommarmatte Tova, som står som ny ägare. Hon kommer att flytta hem till Tova o hennes familj på Munga gård i Romfartuna ( ”Hönsfångargården”!!) med nya hästkompisar och god omvårdnad redan nu till helgen.

Vi önskar Tova och Mariska LYCKA TILL i framtiden!


QUINNIE


e:
Zepino
u: Molly (Knabstrupkorsning )
född: 1996
kön: Sto
mankhöjd: 146 cm
ras: knapstrupkorsning
inköpt/kom till stallet: 26 feb 2006
farg/tecken: brun tigrerad snöflinga

allmänt: Quinnie kom till oss 26/2-06 ifrån en trevlig familj utanför Örebro där flickan som haft henne (Johanna med på bilden ) blivit för gammal för att tävla ponny.

Quinnie är en knapstrupkorsning. Hon är tävlad o tränad i både hoppning, fälttävlan och dressyr. Hon är även inkörd. En välriden och trevlig ponny som vi alla håller tummarna för att hon skall trivas hos oss på STERK. 

-------

Vår älskade fina ponny Quinnie blir inte frisk i sitt bakben. Quinnie skadade sig illa i en transport för 1.5 år sedan.

Vi har försökt göra henne frisk med både behandlingar och lång lång vila men nu visar det sig att hennes skada är så allvarig att hon förmodligen aldrig kan bli bra.
Vi har tillsammans med veterinären bestämt att Quinnie ska få sluta sina dagar o få åka till de sälla jaktmarkerna.

Quinnie. Vi önskar Dig gröna ängar och sköna dagar hos dina hästkompisar i de sälla jaktmarkerna.
/Ridskolan 

  

 


 

YMER

e: Fjell - Jo
u: Vanja
Född: Född i Önnestad hos Tracy Frost den 7 maj 1997
Kön: valack
Mankhöjd: ca 155
Ras: Nordsvensk
Inköpt/kom till stallet: aug 06
Färg/tecken: Brun

Allmänt: Ymer  ägs av ackordhäststiftelsen Ymer tycker inte så mycket om att dra vagnar men han tycker mycket om att bli riden. Sitt upp - och du blir förvånad över vad denne kraftige vallack kan!


2015-03-02
Så har dagen kommit då även YMER har blivit gammal, och längtar till DE GRÖNA ÄNGARNAS DAL.

Du har säkert liksom vi, sett och märkt att vår älskade Ymer inte mår så bra längre. Hans kropp har blivit gammal och det gör att han inte orkar så mycket längre. Han har ont i sina leder, som många gamla får.  Vi har tillsammans med veterinären beslutat att det är dags för Ymer att få komma till de gröna ängarnas dal och sina vänner i hästhimlen. Att ta ett sådant här beslut är inte lätt, skall ni veta. Att säga adjö till en häst som varit hos oss i många år och som krupit in i våra hjärtan som just Ymer har gjort...Det känns mycket tungt!  Vi vet dock, att har man djur, så kommer det en dag då det här beslutet måste tas. Att djuren hos oss skall slippa lida och ha ont det är vi alla överens om och det kan ibland vara en tröst att vi människor då kan få hjälpa till att få slut på det onda.

Tack vår älskade YMER för dina år hos oss på STERK!                                                              
//
”Kollegorna”

 

DANNY FAN DE POTTERSPOLE "POTTER"

e:
u:
född: 2001
kön: Valack
mankhöjd: 147 cm
ras: Hollänsk Import
inköpt/kom till stallet: Oktober 2006
farg/tecken: mörkbrun

allmänt: VILKET NAMN! Han måste ju bara vara bra !!! En D-ponny, alltså den största kategorin av ponny ,har hittat till Stora Ekeby. Han är 147 cm, mörkbrun och snart 6 år.

DANNY FAN DE POTTERSPOLE kom till oss tillsammans med Mariska en sen höst kväll i oktober. Han kommer ifrån Holland där han är född och uppvuxen på en liten gård.

DANNY FAN DE POTTERSPOLE är en ovanligt trevligt riden ponny för att vara så ung. Han är förhållandevis väl utbildad och mycket positiv i sitt arbete. Eftersom han är så pass ung än så länge så kommer han att gå under utbildning under en tid framöver för att bli en riktigt bra och välutbildad skolhäst på Stora Ekeby.

Har blivit Privathäst. Hanna Sörbrand tog honom på foder 2008-02-01, och 2009-04-21 köpte hon honom. Han står i privatstallet.

Potterspole och Cicki 24/11-06

 

2007


PORSCHE - SAGOHÄSTEN!

e: Postrat
u: Hauptstutbuch Tanja
Född: 1996
Kön: valack
Mankhöjd: 148 cm
Ras: Tysk Ridponny
Inköpt/kom till stallet: 2007
Färg/tecken: skimel med bläs

Allmänt: En underbar vit valack som klev ur den stora transportbilen från skåne tillsammans med ”Ture” den 29 juni. En av de häftigaste hästar vi köpt. Han har nämligen det där ”lilla extra”! En snäll, välutbildad, lagom tjock och underbar ponny i sina bästa år. Posche kommer garanterat att bli en mycket omtyckt ponny.

-------------

Porsche har rest till de "gröna ängarnas dal".
Platsen där Karadhyja o många andra hästkompisar redan finns.
Den här gången vet jag inte vad jag skall skriva till er alla. Det här känns varken förståligt eller rättvist längre.
För ett år sedan, ganska precis, klev han ur transporten här på Stora Ekeby. Vår sagoponny! Porsche!. Hästen som gick rätt in i allas våra hjärtan. Den där hästen som man bara får en gång i livet. Ja så kändes det. Han var så perfekt! Så vacker, som en saga, med sin vita man o ståtliga hållning. Han var lagom snäll, lagom pigg, lagom utbildad till och med lagom tjock i sina bästa år!
I dag, ett år senare, finns han inte mer! Han fick en akut kolik, "ont i magen", för ett par dagar sedan. Han har bott på djursjukhuset där de verkligen har försökt göra allt för att han skulle bli bra igen, men det gick inte den här gången. Porsche fick somna in i dag o slipper nu ha ont mer.
Det känns som sagt svårt att förstå varför en sån här sak skall behöva hända. Men, det är sånt som vi alla måste vara beredda på, då vi har med djur att göra. Ibland händer det även om det känns så orättvist.!
Vi får trösta oss med att Porsche precis som sin stallkamrat Karadhyja fick sluta sina dagar mitt i livet. Han slapp bli väldigt gammal o få ont. Han fick också ett fantastiskt bra o fint liv under sitt år här hos oss på Stora Ekeby.
Tack Porsche för att vi fick ha vår sagohäst en stund!
/Cecilia

Fler bilder på Axe finns här.

ABRAXA "AXE"
e: Pico
u: Haflinger
Född: 1998
Kön: Valack
Mankhöjd: 150 cm
Ras: Import Tyskland
Inköpt/kom till stallet:
14 februari 2007
Färg/tecken: Svart

Allmänt: Axe klev ur den stora transporten o vann omedelbart allas våra hjärtan. Axe är en snäll, lagom stor, lagom tjock, lagom pigg valack i sina bästa år. Han har de flesta av alla de egenskaper vi vill ha på en ridskolehäst.

2013-08-13
Axe vår käre och älskade skolhäst! Idag har du rest till de ”gröna ängarnas dal” där gräset alltid är grönt o många av dina gamla stallkamrater redan finns.
Axe har under flera år haft en skada i sin hov. Det var en allvarlig skada som inte gick att operera utan som med tiden skulle börja göra ondare och ondare. Nu har dagen kommit då Axe inte kunde bli bra igen, trots alla behandlingar och en lång och härlig sommarvila, så fick han bara ondare i sitt ben.
Vi har tillsammans med vår veterinär tagit beslutet att han inte ska behöva ha ont längre!
Det här beslutet känns väldigt rätt. Det var dags för Axe att få komma till sina vänner i hästhimlen. Att djuren hos oss skall slippa lida och ha ont det är vi alla överens om och det kan ibland vara en tröst att vi människor då kan få hjälpa till att få slut på det onda.
Tack Axe för allt vad du har betytt för oss alla på Stora Ekeby
/Cecilia och alla kollegor

LANCELOT
e:
född: 1996
Kön: Valack
Mankhöjd: 166 cm
Ras: Import Holland
Inköpt/kom till stallet: Juni 2007
Färg/tecken: brun med skjuten strimbläs och 4 vita ben

Allmänt: En ståtlig och vacker valack. Lite försiktig. Härligt känslig o lättriden. En given stjärna på STERK.

2015-01-07
Ännu en av våra fantastiska hästar på STERK kommer att lämna oss.Lancelot, vår vackre och försiktige gentleman har fått så pass allvarliga kroniska magproblem som gör att han inte längre mår så bra. Hans höga ålder och skadorna han har i sina tarmar gör att vi med veterinärens samtycke och inrådan, har bestämt att låta vår ”Lance” få vandra vidare till sina hästkompisar i de gröna ängarnas dal.

Det är alltid lika svårt att missta en hästkompis, det har vi alla fått känna av under årens lopp. Att ta ett sådant här beslut är inte lätt, skall ni veta. Vi vet dock, att har man djur, så kommer det en dag då detta beslut måste tas. Att djuren hos oss skall slippa lida och ha ont det är vi alla överens omoch det kan ibland vara en tröst att vi människor då kan få hjälpa till att få slut på det onda.
/Cecilia

 

2008


ORLIKS

e: Mor (helt sikkert) - Far (forutsettes)
u:
Född: 2001
Kön: Vallak
Mankhöjd: ? cm
Ras: Latvisk halvblod
Inköpt/kom till stallet: Februari 2008
Färg/tecken: Hvit snopp

Allmänt: Ingen kan gjøre noe for alle – men alle kan gjøre noe for mange… sa Sofia Sibbern (matmor) så fort hun hadde blitt kjent med meg, og så fort expertisen i form av Cia, Cicki, Lollo m.fl åpnet favnen og stallporten som et alternativ til Perleporten…og vips ble jeg kjøpt av ett stk fru Sibbern i Norge for å bli overlevert til ett annet stk fru Sibbern i Sverige… og jeg hadde fått en ny sjanse i livet! Norge var et like mislykket prosjekt for meg som det er for mange andre flyktninger og asylsøkere; Kaldt, dyrt og for mange besserwissere!

Min matfar beskriver meg som : Svak for kvinner & gambling… og en forsvarer av privatlivets fred!

Ettersom nevnte matfar ikke kan fortelle det skapte grann om hvorvidt jeg er brukbar over/under et hinder, bare til hinder, om jeg liker hunder og mange ulike hender…benytter jeg i stedet sjansen til å uttrykke et STORT TAKK til alle profesjonelle hestekjennere og -mennesker + fantastiske Cia på like fantastiske Stora Ekeby for at jeg får lov til å …”bara vara - HEST”!

------

Orliks lämnade oss i juni månad när han följde med sin stallkamrat Porsche till stället där gräset alltid är grönt!. En akut kolik gjorde att hans liv inte gick att rädda. Ägarinna Fia Sibbern /Cecilia

   
 
 
 
 
 
 
 
 

PRICKEN

e:
u:
född: 2000
kön: valack
mankhöjd: 140 cm
ras: Korsnings ponny
inköpt/kom till stallet: 10 feb 2008
farg/tecken: ”brun vit knabsrup prickig”

allmänt: Pricken ägs av Aud på Karlshems ridlägergård utanför Stockholm och är en ridlägerhäst på somrarna. Pricken kom till oss på Stora Ekeby den 10 feb 2008 och skall gå som skolhäst under den här våren. En ”häftig ” ponny som vi inte vet så mycket om i dags läget. Han verkar väldigt snäll, och är lika busig som Backus i hagen har vi hört. Vi hoppas han kommer att trivas hos oss.

 
MATHILDA

e: Önnarps Creme Fraiche
u: Idaholmens Matador
född: 1997
kön: sto
mankhöjd: 137 cm
ras: Connemara
inköpt/kom till stallet: 10 feb 2008
farg/tecken: skimmel

allmänt: Mathilda ägs av Aud på Karlshems ridlägergård utanför Stockholm och är en ridlägerhäst på somrarna. Mathilda kom till oss på Stora Ekeby den 10 feb 2008 och skall gå som skolhäst under den här våren. En vacker ponny med mycket snälla ögon. Hon är en känslig ponny som är bra utbildad och duktig i så väl hoppning som dressyr. Vi hoppas hon kommer att trivas hos oss.

 
  


 

 

ZINGO Z

e : Intrig
u: Lizzie
Född: 1997
Kön: Valack
Mankhöjd: 137 cm
Ras: Russ
Inköpt/kom till stallet: 8/8-2008
Färg/tecken: brun bläs 4vtff

Allmänt:
Charmören som älskar alla, 2-benta såväl som 4-benta. Finns inget ont i denna ponny. Underbar också som körponny i verksamheten. Allas älskling. Han är snäll med de små barnen och pigg och alert med de bättre eleverna. Jättesnäll i stall och hage. Zingo har tagit många rosetter på tävlingar i både dressyr och hoppning, Han är även inkörd o kan gå framför en vagn.

Tove berättar om Zingo:
Vi köpte Zingo till vår ponnyridskola i Kvistofta när han var 4 år. Direkt från uppfödaren, som håller på med ponnytrav där Zingo växte och blev för stor. Vi viderutbildade honom och han blev snart allas älskling. Snäll med de små barnen och pigg och alert med de bättre eleverna. Jättesnäll i stall och hage, så han hade oftast spiltan (sedermera box) full av barn.

Zingo älskade när vi flyttade till sommarstallet i början av maj varje år. Där fanns jättestora hagar, skogshage där vi red, sommarstall mm Det var så himla roligt att hoppa alla terränghinder. Vi har haft interna tävlingar på ridskolan i både dressyr och hoppning . Där har Zingo tagit många rosetter ! Vi fick införa att eleverna "inte fick ha samma häst två gånger i rad om någon annan ville ha honom" för att fler skulle få chansen att tävla honom. Visst kunde han busa någon gång på en hoppbana men inte med de minsta eleverna och det räckte att skälla lite på honom så skärpte han sig.

 Under en period hade vi körkurser och då fick Zingo visa att han var van att gå framför en vagn. Det var inga problem alls. Men nu är det länge sen.. Att Zingo nu blev till salu beror enbart på att vi lagt ner vår ridskola. Vi hoppas att han ska trivas lika bra hos er och att ni ska vara snälla mot honom och ha stor glädje av honom.

Januari 2017
Vår älskade Zingo! Det finaste lilla russet som någonsin funnits. I dag fick du somna in och komma till kompisarna där upp i hästhimlen.

Den friskaste, finaste och även ”busigaste” lilla ponnyn, som har burit så många barn på sin rygg, har i dag lämnat oss pga en akut skada i käken. Zingo har lekt i hagen med sina kompisar och tyvärr fått en spark så illa att hans käkben blev mycket skadat. Vi har på alla sätt försökt få skadan att läka ihop, men det gick inte. Zingo hade mycket svårt att äta och väldigt ont och blev till slut så sjuk att vi tillsammans med veterinär Tove tog beslutet att låta honom få somna.

Zingo kom till oss 2008 och Du kan läsa här ovan lite om hans år innan dess. Även hos oss på STERK blev han snabbt ”stallets favorit”. Trots alla sina bus så var han en mycket älskad liten ponny. En ängel i stallet, men kunde vara ett riktigt busfrö med ryttare på ryggen. Zingo har varit en av de mest älskade, välutbildade och kloka lilla häst vi haft hos oss. Det är med ett mycket tungt hjärta vi alla nu säger farväl.

TACK ZINGO för allt vad du har betytt och för allt vad du har lärt så många ryttare.
Sov Gott vår finaste Zingo!
Cecilia med personal

  

 

 

DOLORESS

e: Donnerfly – Brabant
Född: 2001
Kön: sto
Mankhöjd: 168 cm
Ras:
Inköpt/kom till stallet: augusti 2008
Färg/tecken:fux stj o 3 vita ben

Allmänt:

Ett pampigt sto med integritet i boxen. Snäll. Stor motor vid ridning om det behövs, passar dom flesta ryttare.  Doloress kom till stora Ekeby redan i augusti  08 som privat tillridningshäst till Johanna Christiansen. Köptes av ridskolan i sept 09. En stor häst med ganska lång rygg o ett stort vänligt huvud. Doloress är väldigt snäll o mycket bra utbildad av Johanna. Tävlad upp till 120 hoppning under det sista året.  Nu har vi fått ännu en stjärna till vår ridskola på STERK!

September 2017
Doloress flyttar till Lövslätten i Skinnskatteberg! Hon har blivit ”pensionär” och kommer nu att flytta till ett stall med andra ”pensionärer” och en helt annan verksamhet än den vi har på Stora Ekeby.

Det här beslutet att låta Doloress få bli pensionär redan nu, beror på den senskada hon haft problem med i sitt ben. Vid så pass hög ålder som Doloress nu uppnått så behöver hon en lång vila för att läka och därefter kommer hon att behöva få ta det lite lugnare i framtiden.

På Lövslätten kommer hon att få långa viloperioder, stora hagar, härliga kamrater och ridas i ett mer pensionärs anpassat tempo! Och det är hon värd!!!!!!!!

TACK DOLORESS, våran ”Dollan”!, för alla år du gett oss på

Stora Ekeby. /Cecilia med personal

Doloress finns kvar hos oss till torsdag5/10.

  

 

ROSALINDE "ROSA"

e: Democraat - Highline (läs mer här)
Född: 1998
Kön: sto
Mankhöjd: 169 cm
Ras:
Inköpt/kom till stallet: augusti 2008
Färg/tecken: fux med bläs

Allmänt:

En välutbildad dam med hög integritet i boxen. Stor och bra motor, passar alla typer av ryttare. Rosalinde är ledarstoet i flocken, lämnar ingen åt sitt öde.

Rosalinde kommer ifrån Holland och är en fantastiskt snäll o välutbildad stor dam. Hon har underbart snälla ögon och ett härligt ”schwung” i steget, som ibland kan bli väldigt energiskt. Ännu en favorit!

Oktober 2016
Rosa har fått sprungit vidare till de Gröna Ängarna.
Tack för allt <3

  


DORIS

e :
u:
född: 2001
kön: sto
mankhöjd: 146 cm
ras: Tysk Ridponny
inköpt/kom till stallet: Aug 2008
färg/tecken: Skimmel

allmänt: Doris kommer ursprungligen från Östtyskland där hon är född, uppvuxen o utbildad. Hon är en härlig häst att rida. Hon är duktig i hoppning och en snygg häst att se på

  


ZINDRA

e:
u:
Född: 1999
Kön: sto
Mankhöjd: 155 cm
Ras: korsning halvblod / Connemara
Inköpt/kom till stallet: Aug 2008
Färg/tecken: Skimmel

Allmänt: En robust dam med både energi och vänlighet i blick och själ. Hon är en trygg klippa, även när det gäller ridning ute i skog o mark.

2014-08-12

”VÅR KLIPPA”
Ännu en av våra fina hästar på STERK lämnar oss. ZINDRA, vår robusta dam med sin härliga energi och så mycket vänlighet i blicken. En trygg klippa på alla sätt!
Zindra har en gammal fläkskada i bäckenet som gått upp i sommar och som nu inte går att laga längre. Hon har svårt att lyfta sina bakben och visar att hon har ont. Vi har tillsammans med veterinären tagit beslutet att Zindra ska få vandra vidare till de gröna ängarnas dal och sina hästkompisar där.

Det är alltid lika svårt att missta en hästkompis, det har vi alla fått känna av under årens lopp. Att ta ett sådant här beslut är inte lätt, skall ni veta. Vi vet dock, att har man djur, så kommer det en dag då detta beslut måste tas. Att djuren hos oss skall slippa lida och ha ont det är vi alla överens om och det kan ibland vara en tröst att vi människor då kan få hjälpa till att få slut på det onda.

Zindra kommer att vara kvar i stallet några dagar till för Dig som vill säga Adjö.          // Cecilia

    
LOFFE

e:
u:
Född: 1995
Kön: Valack
Mankhöjd: 138.7 cm
Ras: Haflinger
Inköpt/kom till stallet: September 2008
Färg/tecken: Fux

Allmänt: Loffe är av en lite tyngre ras vilket också syns på vår Loffe. Han kan bli lite stark ibland. Speciellt om han blir sugen att äta lite av det gröna goda gräset eller on han har bråttom ut i hagen till sina kompisar. MEN allt det där gör inget, för han är en underbart snäll ponny att rida på och att sköta i stallet. Han är också välutbildad och har tävlad en hel del.

 

Idag, onsdag 11 april 2012, fick vår Loffe sluta sina dagar.

Loffe fick en inflammation i skapet som under en längre tid bara har blivit värre o till slut inte gick att behandla mer. 
Loffe blev 16 år gammal och har varit hos oss på Stora Ekeby de sista 4 åren av sitt liv.
Han var en underbart snäll ponny att rida på och att sköta i stallet.

Vi saknar Dig Loffe!


 

BERNTÚSE

e: Bernstein- Utrillo
u:
född: 2003
kön: Sto
mankhöjd: 160 cm
ras: Sv. Halvblod
inköpt/kom till stallet: Oktober 2008
farg/tecken: Brun

allmänt: Berntuse är inriden son 3-åring i skåne hos sin uppfödare. Hon har en fantastisk hoppteknik o älskar att hoppa ( även ut ur hagen har vi märkt !!) Hon är annars mycket snäll o lättlärd. Berntuse kommer att behöva ytterligare tid för tillridning innan hon så smått kommer att börja som ridskolehäst.

------

Flyttar till privatstall! Cicks nya stjärna 2009


TWIST

e:
u:
född: 2006
kön: sto
mankhöjd: ? cm
ras: Korsning
inköpt/kom till stallet: Nov 2006
farg/tecken:

allmänt: Gissa vad som kommit till oss !!!!!!!!!!

Jo,... det är en häst !!! Hon heter TWIST och är en 6 månader gammal minischettlandsföl. Twist kommer ifårn Skåne och skall nu få bo hos oss på Stora Ekeby i framtiden. Eftersom hon är så liten och fortfarande bara ett föl så kommer det att ta lång tid innan någon kan både rida och köra henne. Tanken är att hon så småningom, ska kunna köras in o dra en liten vagn. Förhoppningsvis kan vi också kan rida in henne så att de riktigt små barnen kan rida henne i framtiden. Fram tills Twix blir lite äldre så har vi alla möjlighet att få följa henne och arbetet med att ha en unghäst. Även om hon är liten till växten så är det lika mycket arbete som om hon hade varit en stor häst. Hon ska nu lära sig allt i från att ledas, bli borstad, lyfta på hovarna, stå still,  ja allt sånt som en häst måste tränas på från början. Det är också mycket viktigt att hon får lugn och ro även fast hon bor på en ridskola med så många människor som kommer o hälsar på henne. Därför får ingen gå in till henne hur som helst. Det hoppas vi att alla verkligen förstår.! För mycket spring och för många klappar, kan göra att hon blir både skygg och elak till slut och det vill vi ju inte. Eller hur ! Hälsa gärna på hos henne, men tänk på att vara lite tystare än vanligt, gå lite lugnare, inte mata henne med socker och hästgodis och att inte gå in till henne utan ridskolepersonalens tillstånd. Fixar vi det här så kommer vi att få en underbar liten "Twist Mascot" i vår klubb.

--------

Här är Twist och delar av hennes nya familj.

Hon bor nu på en gård i Ockelbo där hon fått ett helt gäng med schettisar i samma ålder att bo och leka med. På gården finns även andra djur som kor och får, hundar o katter. Hennes nya ägare berättar att Twist gör inget annat än leker och leker med sina nya vänner och att hon verkar trivas som fisken i vattnet. Förmodligen kommer Twist att köras in under året och sen hoppas hennes nya ägare att hon ska bli dräktig med en minischettis hingst som finns på gården. Vem vet, kanske vi får se Twist som mamma redan nästa vår.

Vi önskar Twist och hennes nya familj Lycka Till.

 

 

 

 

Här kommer en härlig information ifrån Twist riktiga ägare Mats Eriksson.

Twist W är född hos Lotta Wallin i Höör.
Lottas mamma Birgitta har haft en liten shettisridskola och fick en gång erbjudande om att ta hand om några misskötta shetlandsponnyer. En av dessa var Twists mamma, La Fleur.

Pappa till Twist är en liten fuxhingst vid namn Taffarel. Han visades på hingstpremiering men blev inte godkänd (38 p) och såldes från sin ägare till fam Wallin. Han fick där bli resekamrat till de stora hästarna och har bla rest i Europa som sällskapshäst till Lottas Grand Prix hästar. I tyskland fick även han visas upp på veterinärbesiktningen vid en världscuptävling!

Han kan ses på tävling här i Sverige också och var bla här på Strömsholm i fjol. För ett par nummer sedan i Tidningen Ridsport fanns bild på Taffarel tillsammans med Lotta från ett reportage om en dressyrtävling.

Wallins små ponnyer är populära i ryttarkretsar i Sverige. Det är många som vill "beställa" ponnyer som sällskap till nerviga tävlingshästar eller till en syssla som maskot. Tex finns Twists bror hos Birgitta Kjellin i Kågeröd.

Historien om Twist startade när jag träffade Wallins på en dressyrtävling och vi kom att prata om min häst Hickory som varit väldigt besvärlig att ha med på tävlingsplats med uppstallning etc. Lotta tyckte då att jag skulle införskaffa en sällskapsponny som fick åka med för att lugna ner Hickory. Värt att prova tänkte jag och Twist "beställdes". Under tiden som La Fleur betäcktes och gick dräktig så lugnade även Hickory ner sig ju mer van hon blev att resa och bo borta. Twist skulle därför få bo hos mina föräldrar som behövde sällskap till deras travhäst. Olyckligtvis skadade den hästen sig i ett lopp så allvarligt att prognosen för hans tillfrisknande var så dålig vilket gjorde att han fick lämna jordelivet. Twist behövde därför en ny bra plats att växa upp på så Stora Ekeby kontaktades.


Mats Eriksson - Hickory

FLAMINGO

e :
u:
Född: 1999
Kön: sto
Mankhöjd: 147 cm
Ras: Svensk Ridponny
Inköpt/kom till stallet: Dec 2008
Färg/tecken: rödskimmel

Allmänt:
Ponny som tycker att hoppning är livet. Kallas för Flamman pga sin ovanliga färg.

Flamingo är en korsningsponny, kat D, 147 cm i mankhöjd. Hennes färg kallas för rödskimmel. Hon kommer ifrån en familj i Skåne där hon bott i ett mindre stall o tävlat en del i hoppning. Flamingo är en väldigt snäll häst som tycker mycket om att bli pysslad med. Hon är en snäll o trevlig ponny som vi ny alla nu hoppas på att hon skall trivas o få stanna många år hos oss på Stora Ekeby.

2017-03-29
Vissa hästar gör mer ont att mista än andra. Vår älskade Flamingo gör väldigt ont att ta farväl av!
Flamingo har fått sitt griffelben illa skadat under lek och bus i hagen. Skadan är så pass allvarlig och sitter så illa till, att en häst vid Flamingos höga ålder inte klarar att bli frisk igen.

Flamingo kom till oss för över 10 år sedan. Hon var en väldigt snäll ponny i stallet men har emellanåt varit ett riktigt busfrö, speciellt i hoppning som hon alltid har älskat. Genom åren har Flamingo blivit en av de mest älskade, välutbildade och snällaste hästar vi haft hos oss. Det är med ett mycket tungt hjärta vi alla nu säger farväl. Flamingo som har burit så många barn på sin rygg genom åren. Betytt så mycket för så många!

TACK FLAMINGO För allt vad du har betytt och för allt vad du har lärt så många ryttare.

Sov Gott vår fina Flamingo !

  

2009

 
 
ANNA

e: Alpen Corrado - Jovial
u:
Född: 1994
Kön: Sto
Mankhöjd: ca 159 cm
Ras: Svenskt halvblod
Inköpt/kom till stallet: Maj 2009
Färg/tecken: Brun med svart man och svans. Bläs och två strumpor bak.

Allmänt: Anna är en väldigt snäll häst som älskar att bli borstad och ompysslad. Hon är känslig vid ridning, inte het men lagom framåt. Hon har aldrig försökt kasta av sin ryttare. Går LB/LA Dressyr och LB Hoppning som hon älskar. Anna har fått 6 st föl. De sista fölet fick hon hos sin ägare Tova Berndtsson som har kvar fölet Bianca hemma på gården. Vi har fått låna Anna till ridskolan för en tid framåt och hoppas hon skall trivas hos oss som skolhäst

2013-10-17
Anna har blivit gammal och har du rest till de ”gröna ängarnas dal” där gräset alltid är grönt o många av dina gamla stallkamrater redan finns.

Du har säkert liksom vi, sett och märkt att vår älskade Anna inte mår så bra längre. Hon har fått ont i sina ben och varit halt en längre tid. Vi har tillsammans med veterinären beslutat att det är dags för Anna att få komma till de gröna ängarnas dal och sina vänner i hästhimlen. Det är alltid lika svårt att missta en hästkompis, det har vi alla fått känna av under årens lopp. Att ta ett sådant här beslut är inte lätt skall ni veta. Vi vet dock, att har man djur, så kommer det en dag då detta beslut måste tas.

Att djuren hos oss skall slippa lida och ha ont det är vi alla överens om och det kan ibland vara en tröst att vi människor då kan få hjälpa till att få slut på det onda.
Tack Anna för allt vad du har betytt för oss alla på Stora Ekeby

/Cecilia med kollegor

 

 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 

ETELQUA OX

e: Magnifique u. Etosha
u:
äg:
Folke Linton
född: 1995
kön: Sto
mankhöjd: 148 cm
ras: Arab
inköpt/kom till stallet: aug 2009
farg/tecken: Fux

allmänt:Etelqua (utalas Etelka) är ett arabisktfullblodssto på 14 år och D- ponny. Hon är snäll att rida, både på ridbana och ute i skogen.  Hon älskar att bli ompysslad och kliad på pannan. Etelqua har gjort det mesta.  Hon är tävlad i hoppning, dressyr, fälttävlan och ponnygalopp.  Hon hoppas och tror att hon kommer få det bra här på Stora Ekeby och att ni kommer ta väl hand om henne.

  YRA

e:
Rasken
u: Goldy
Född: 2005
Kön: sto
Mankhöjd:
Ras: Nordsvensk
Inköpt/kom till stallet: Dec 09
Färg/tecken:

Allmänt: bor nu hos oss på STERK!! Frida Karlsson utbildar henne så att hon är redo att gå lektion - hon har precis flyttat till lektionsstallet från uteboxarna och är imponerad av att man lätt  får så många nya vänner på Stora Ekeby! yra är bara 5 år och en liten men väldigt social "nordis!"

Tillbaka