Presentation av hästar på Stora Ekeby som kom till Ekeby mellan åren 1980 till 1989

Har du någon bild på nedanstående hästar/ponnyer som inte finns med får ni gärna skicka den till oss.

1980-1981

Sunny Boy

Lisa Gindahl ?


Agros

Yvonne Lindell


Charmör

Text


Monique

Text


Betty Davis

fullblod


Doris Day

Text


Frans Olof Sune Per

Text


Tamras

Eva Lena Larsson


Madam Curie

mörkbrun eller svart?


Merqurius

Lotta o Tilan Lindell


Bonita

Text


Artchie

fux, val


Oywanna

lustig färg stickelhårig . Äg. Senare i Arboga på ridskolan. Hon hade ett föl First Son hette han


Kollravill

Text


Mimik

Malin Pettersson


Za Za Za

Text


Marano

Carola ?


Symfonette

sto, brun, Såld till Eva Virtorft Kullatorp. där hon fick många föl och så småningom slutade sina dagar


Zorba

Yvonne Lindell ?


Indiana

Connemara sto mörk brun ca 150 cm . Härlig att rida men ack så ilsken i spiltan. Såldes som privathäst till Uppsala.


Tintomara

Text


Cylinda

Text


Pascall

Text


Dentosal

Text


Kalle

Text


Fjongan

Text


Kubbe

Text


Papá

Text


Asterix

f-74 e Gaspadin - Tokajer


Soya

Jasmine Lindgren ?


Belinda

Tomas o Ingalills häst


Penny

Text


Charmille

Annika Avelin


Ina

-79 Indus – Abbé


Rocko

Pernilla Jakobsson U: Ellinor


Farao

Text


Jamir

f-73 Jocer – Kashmir Torsten o Marie Lundmark


Skanör

När han kom till Stora Ekeby var han så mager att vi ”gömde” honom i Villa stallet under några månader så att han fick äta upp sig. Efter en tid som lektionshäst såldes han sedan till Elsa Marie Aspgren. De hade många fina år tillsammans. stor o brun


Beauty

f-73


Design

Text


Vester

f- 79 Fjordhäst e. Enok u. Vesta.


Anette

-74 e. Urbino - Pertos flugskimmel. Dahlborgs häst ?


Flipper

Micke Humble


Irisch

Karin Sonnby ?


Apretiffa

f- 78 e. Alpenfurst – Utrillo. Sto, svart Tova


Jupiter

Jennie Espeteg


Dinette

f-73 e. Diamant – Ultimus


Tanja

Maria Söderberg. Skimmel och mycket duktig i dressyr som Maria tävlade mest i.


Winden

-75 Imp Polen. K öptes väl av Rebecca Juhlin senare, ett mycket fint skimmelsto.


Compromiss

–74 e. German – Lyranga xx


Ellinor

Pernilla Jacobsson ? Mor till Rocko


Dick

Text


Tabora

Text


Ferdinand

Text


Karilla

f-74 e. Utrillo – Harras. Köpt av Eva o Eskisltuna som hade henne som avelsto. Ann Larsson


Picasso

f- -78 welsh e. Ernford Jester u. Bitte 2, val fux ca 130 cm


Hilda

f- 79 welsh e. Ernford Jester u. Sunnanwind, sto fux. 137 cm Jannike Söderberg.


Impuls

f- 77 e. Imperator – Rockad. Mariannes guldklimp. Kom nykastrerad en höst dag och mådde inte så bra. Åkte med Marianne över jorden till USA i 5 år. En fantastiks häst på många sätt som tillsammans med Marianne tog sig upp i de svåra dressyrklassrna. Han såldes senare som läromästare till dam i Tyskland, där han fortsatte i flera år med fina tävlingsprestationer


LILJEGÅRDENS EFFEKT

Connemaravalack, konstantskimmel och 151i mkh, e. Slieve Dara RC2 u. Veronica II.

Vi tävlade endast hoppning. Jag fick hem honom våren 1980. Han föddes 1975 och avled 24 maj 1984 då han skadade sig i hagen. Vi skulle precis debutera i dressyr och hade blivit uttagna som lagekipage i allsvenskan i hoppning för stora hästar.

Men efter en långdragen sjukdomshistoria så blev han tvungen att vandra till de sälla jaktmarkerna på Ultuna veterinärsuniversitet till min enormt stora sorg och saknad.
/ Jeanette Väfors


TARIZ

Tariz f.1975 ( far till Tellus) han stog ju på på Ekeby 1981.
Kom till Ekeby 1981 som nykastrerad hingst. Flyttade sedan upp till Svante Sällberg på Marielund.
Död 2006-11


1982 - 1983

VALLRUM CAPELLA

welsh e.Horshaga Egil u.Droverside Roxana 132 cm skim. f. 1969

Kom till Sterk somamren –82. Tinan köpte henne ”åt Tusse” att använda som lektionshäst. En fantastisk liten häst, som var älskad av alla. Slakt –97 (28 år)


VAJA

VAJA - e Utrillo och ue Carnoustie XX, född 1979, svart sto. Jag köpte henne när hon va två år, 1981 och blev tvungen att sälja henne när hon blev 4 år,1985, p g a olika omständigheter. Som tur var så köpte uppfödaren tillbaka henne och vad jag vet så gick det bra för henne på kvalitetstävlingen för 4-åringar och hon kom till Norrland som hopphäst. Jag vet inte om hon lever idag. Jag hade Liljegårdens Effekt och Vaja samtidigt en period.
/ Jeanette Väfors


Col-Rawil
(Collran) Col-Rawil var ett brunt sto, född 1969, e. Utrillo-Varolio. Hon var ett avelssto som fick totalt 15 avkommor där den mest kända är Malin Baryards hopphäst Corrmint.
 
Våren 1983 fick Tusse låna henne till ridskolan av Nils-Gunnar Hansson på Askö då hon hade kastat sitt föl. Hon var då dräktig igen med hingsten Ismir.  

Jag fick låna henne under sommaruppehållet och vi var med på en hoppkurs för Tusse. På höjdhoppningen slutade vi på 1.40 då vi tyckte den höjden räckte eftersom hon var dräktig. Dessutom var vi på Strömsholm och hoppade bankar och terränghinder och hon "flög" över allt man styrde på. Fantastiskt för en häst som endast varit avelssto i sitt liv.  

Hon åkte tillbaks till Askö på hösten igen och året därefter fick hon ett stoföl.   Mvh Ewa Melin

1984

Filur

korsn e. Oliverhults Pepsi u. Sofie 136 cm skim. f. 1980 Cecilias första lektionshäst ! Köpt 1984 tillsammans med Dorita ifrån Norrköping. Bodde i Villa stallet under sitt första år för att sedan vara lektionshäst fram till Valborg –96. Död i hagen ( skimmel canser ) Många är de barn som tagit sina första galoppsteg på Filurs rygg. Han var också en bra voltige häst.


Earnie

sv. Halvbl. E Karakoll – Drabant . brun val f. 80. Ca 164cm Akrodshäst Kom juni 1984. Bodde hos Louise Tersmeden och utbildades till juni –95. Var lektionshäst fram till slakt 19?


Floppan

Halvblodskorsning fux sto f-78. Ca 158cm Köpt av Nils Gunnar Hansson sommaren 1984. Ej inriden Kom med Bijou.

Hon såldes i början av -90 talet till Per-Arne Rönngren som efter en otäck ridolycka lämnade ut Floppan på foder till Elisabeth Jonsson. Elisabeth ville ha en häst som hon kunde tävla på och eftersom Floppan hade vissa problem med sina ben så valde Elisabeth att lämna tillbaka Floppan till Per-Arne. Jag övertog fodervärdsavtalet från Elisabeth 92-09-15 och efter ca ett år så fick jag Floppan i ”present” av Per-Arne (93-08-03) Floppan fick en bra tid hos mig med mkt vila och härliga skogsturer. Tyvärr höll inte hennes ben och hon blev fort sämre, och mina planer på ett föl efter floppan gick i stöpet. Hennes ben skulle inte hålla av att bli stor och tung. Den 13/4-94 avlivades Floppan hemma. Omkring sig hade hon sina kamrater och mig + en stor hink full av havre.

Sorgligt, men min tid med Floppan var härlig

Mvh Mia Kuuttinen


Bijou

Halvblodskorsning fux sto f-74. Ca 160 cm Köpt av Nils Gunnar Hansson sommaren 1984. Vi kallade henne ”Hängmattan” då hennes extriör inte var så vacker efter många föl att bära fram.


HELIOS

Sen har vi den tredje hästen som också är en Connemaravalack som heter HELIOS, färg isabell, e Roundstone Chief RC1 u. Autumn Sunset RC3 med en mkh på 155.

Han föddes 1981 och lever fortfarande och är hur go som helst. Jag rider honom i skog o mark och min dotter rider honom som läromästare i både dressyr och hoppning. Han fick en ordentligt alvarlig sväng av fång 24 maj 1994 (på 10-årsdagen då min första häst gick bort – läskigt eller hur?). Trots hovbenssänkning i båda fram så har vi presterat både hoppning, dressyr och lite fälttävlan. Han har ännu inte fått några återfall men å andra sidan så har jag varit oerhört noggrann med foderbyte och sommarbete. Vi har ju umgåtts i 24 år och det är helt underbart att ha en sådan trotjänare som vet precis vad jag vill utan att jag ber honom om det.

Vi dammade av oss våren 2007 och deltog i en dressyrtävling i Hallsta där vi kom på god andra plats i LB:1. Vilken kille, han hade inte sett en dressyrbana på 5 år och inte heller blivit riden på det sättet trots detta så fixade han galopparbetet i form och visade glädje och svung i stegen. Det blev stående ovationer när vi avslutade ritten. Det kallar jag kompis! Jag hoppas att jag får fortsätta att ha glädje av honom i många år till.
/ Jeanette Väfors

1991


1985

Charlie

russ. e. Pågen u. Stina 120 cm brun f. 1971 En underbarare liten lektions ponny får man leta länge efter. Charlie kom till oss som busig russ val – 85 Han var mycket älskad av alla. Nov –95 (25 år) fick han komma till de sälla jaktmarkerna pga ”åldersben”.


Libretta

sto Fullblod Äg. Anna Daag


Vicke

Ann Gummesson


Gina

Text


Gimmick

f- 75 e. Tryfor ox u. Flicka


Higgins

Text


1986

Easter Chief

conemara e. Roundstone Chief u. Easter Blues 148 cm bork f. 1972 Ännu en underbar lektionshäst. ”Chifen” köpte vi av Gittan o Georg Sibbern 1986. Georg hade tävlat honom i de svårare hoppklasserna även i fält tävlan. Chiefen stannade hos oss till sommaren 1998 ( 26 år ) då han fick sluta sina dagar pga ”åldersben”. En mycket sorglig dag. En mysig häst som passade perfekt i sitt ämne som ridskolehäst, kunnig duktig en riktig läromästare som var mycket populär som man minns!


Sandra

Norsk Dölahäst brun sto f-73. Ca 150 cm. Gittans häst som hon köpt som 3 åring av ”Tatraerna” på Kirkenär. Sandra fick avsluta sin år som lektionshäst hos oss. Kom okt –86. Slakt pga ”ålderdom.


Tellus

Jannike Söderberg


Filly

Kom från Sven Åke Johansson ?


Morning Star

Text


Mynta

Nodesvensk f- 77 e. Valör - Hejri


Felix

Text


Lotus

f- 78 Holens Ingolfu. Anna Lee


Fedra

Text


Felita

Text


Niinja

f-75 e. Brineisi ox – Billy Boy ox Rebecka Juhlin ?


Lorita

Text


Pomme

Köt av Sussie Möller ?


Ida

f-69


Valle

Gallopör Lola ?


Cindy

Text


Gimmick

f-76 e Ekelunds Anjo u. Gretton Blue Bell


1987

Herbie

sv. halvbl. e. Abbe - Nepal 164 cm fux f. 1983 akordshäst fux, val Kom juni 1987 En ”bushäst”, älskad av mågna, viktbärande, duktig i hoppning. Lite tung ibland. Ledde avkastarligan många gånger. Slaktad pga åldersben 


Desideria

e. Niarchos – Falstaff f- 78. Sto, brun bläs, ca 160cm. Köpt sept 87 ifrån Ulla Marie Lagerhorn-Blom, Boda, Köping. ”Dessie” var en omtyckt häst. Snäll. Slakt Jan –94 pga ”åldersben”.


Ramona

korsnings ponny, halvb.- New Forest, sto, svart, ca 140cm, f- 80. Köpt sept 87 av fam hardenborg. Mkt speciell häst, sur o grining men mkt bra att rida.


Bisquit

– f-82 Hanna Hellbig ??


Gambler

En mycket stor mörkbrun val. som ägdes av Thomas Lundqvist. Vi fick låna Gambler som lektionshäst under några år. Han var mycket snäll men STOR.


Cass

Text


Felix

Brun val


Kid

Skimmel val


Isa

Text


Da Capo

–76 e. Diamant – Vagabond


Rudo

Text


Sture

Text


Mysak

Text


Chirette

Tinans underbara halvblod. Ett svart sto med mycket nerver som hann få ett föl (Maquapeare som sedan såldes till Lasse Westling) innan hon avlivades pga hovbensförsänkning.


1988

Phoenix

Halvbl korsn brun val f. 1978 ca 158 cm. Köpt Privat sommaren 1988 ifrån Arboga. Tävlad, Omtyckt viktbärande häst. Slakt pga ”ålder”.


Ramie

sv. halvbl. e Raff Afghan sto, fux f-74. Ca 165cm . Köpt privat juni-88. En ägare. En härlig stor lite tyngre häst, som tyvärr fick slaktas pga hosta 1995?


Cherry

CHERRY -76, uppfödare: A.Hofvander. Bysingsberg

Ekholmens Florette
Tryfor ox
Ekholmens Fabiola
Kariba ox
Tryfolia ox
Exelsjor ox
Säfstaholms Fatima
Kålltorps Primus
Moraea ox
Refari ox
Tryncza ox
Negatiw ox
Eleonora ox
Aquinor ox

 
Tänkte skicka in en bild =)
 
Mvh Sara Sandin
 

Emil

f- 74 e. Emalj - Emir


Gro

Gro är en fjordning som ridskolan hade på prov men passade inte riktigt i spiltan.


1989

Belinda ( Freuland Rose)

Korsn. Fredriksburger – Hanoveranare - Oldenburgare. Sto, f-82 fux, bläs 164cm. Köpt av Micke Schultz –89. Duktig hopphäst. Såld till Bersa Gillström som privathäst 


Magi

Dansk imp. Sto, brun f-81, 158cm. Köpt av Johans Iversen okt 89. Såldes till Petra Heljestrand som privathäst 19 ? pga ”sur i boxen” ?


Filippa

korsningsponny, sto, fux, f-85 139cm . Köpt av Sven Åke sept –89. Såg ”konstig ut” när hon kom !! Sur, o lite trög att rida ! Var högdräktig ! Fölade nov –89 hos fam Nyman som tog henne på foder. Therese köpte henne därefter.


Figaro

korsning 138 cm tigrerad f. 1985 ”Fick” honom av Sven Åke tillsammans med Tenor sommaren 1989. Utbildades på ridskolan och var en drömponny fram till slakt pga ”åldersben” sommaren 2000.


Tulo

Korsningsponny skimmel, va, f-89. Köpte av SIE Nov –89. Bytte mot Smile. Tulo var aldrig helt ok i sina ben och visade sig ha fång efter vet. Undersökn. Jan 90. Bytte honom under våren


Domino

Brunskäck, korsning f-84 ca 129 cm. Köpt av SIE –okt –88. Vår intelligentaste häst på Stora Ekeby. Mycket välutbildad, men stampas gärna på fötterna, ”skräms” i spiltan, Inte alltid så lätt för de allra yngsta eller den oerfarne föräldern! Vår favorit ! framförallt på grund av hans intelligens och ridbarhet.

Feb. - 07    En trotjänare har lämnat oss!
För alla oss som kommer ihåg Domino så känn det aldeles extra i hjärtat när
vi nu måste meddela att Domiono har fått lov att sluta sina dagar. Han blev
hela 24 år gammal och fick tillbringa sina sista år hemma hos familjen
Andersson i Råby Rekarne. Feb 2007


Odinsal Nadja

f- 78 e. Kadett u. Odinsal Louise.


Winnie

f- 82 Welsh korsning, Bröt benet


Lina

f- 78 Welsh korsning


Vilja

f-77 e. Pegasus – Austronat Äg. Annika Ottosson. Annika köpte Vilja som fyraåring ifrån Thore Persson i Vindslöv. Hon har tävlat upp till LA klass, haft två föl –86 e.Modesto och –88 e. Bonaparte. Vi på STERK fick förmånen att låna Vilja som lektionshäst under en längre tid. Tyvärr gick Vilja bort efter sitt andra föl


Faveur

f- 77 e. Favorit – Aperetiff


Mandy

korsning e. Floyd (New Forest) u. Winny 130 cm black f. 1990 En jätte söt liten ponny med för mycket egen vilja för att vara en bra lekt häst. Såldes till Susanna Humble som tävlingshäst 199?


Smile

f- 83 Sto Krosningsponny skäck


Tenor

Mörkbrun Ponny


Marty

Ponny


Zirocco

sv. halvbl. e. Jazz - Slabang 163 cm mbr. f. 1978


Copper

Stor fux Lasse Körvall ???


Magi

f- 81 Dansk imp. Sto, mbr Petra o Micke Wejkvsit


Benjie

f- 84 Dansk imp. Såld till Mette Fossum Norge


Knodden

Brun Ponny


  Spots

Spots är en knabstrupkorsning från Danmark. Han är född 1985. Kom tillsammans med Quvée, som ägdes av Marianne Esseen, till Ekeby våren 1989. Spots var 4 år då och hade inte lust att jobba så mkt. Han älskade att bli ompysslad och äta. Han var en bra häst att lära känna och vara med för nybörjare. Lite trög att rida på men ett hjärta av guld. Han har ett vitare öga som han gärna vände till och stirra om han var lite tjurig eller bara ville vara ensam. Gick med ponnyerna i trädgårdshagen. Han var lite utanför kanske p g a av färgen brunskimmel med prickar på baken. 1990/91 flyttade han till Norrköping. Där fick han nya stora kompisar, anpassade sig jättebra. För mycket mat mot för lite arbete blev det där men han skulle vila p g a skada. Jag hade honom som promenadhäst. Blev mkt bus och äventyr i skogen när allt var bra med hans ben. Provade vara med på en hopptävling men det var Spots inte road av. Kan beskriva honom som tjuren Ferdinand, hagen var bäst och kompisarna runt omkring. Flyttade senare tillbaka till Ekeby där Bengt fick upp ögonen för detta charmtroll.

/Lotta

Tillbaka