Ocej önskar God Jul

Hej. Vill bara önska en God Jul och Gott Nytt År och berätta att eran blanka fina Ocej nu blivit en äkta lantis.

Han verkar trivas ganska bra, är väldigt flockkär med Åsas Zattelite som lärt Ocej ett antal nya ovanor bland annat att kor är förskräckligt otäcka.

Under den första månaden var vi alla mycket imponerade av hans totala lugn inför grävskopor, brunnsborrare och annat. Sedan dess har han blivit lite mer tittig utomhus och vi är helt klart lika mörkrädda både han o jag. När inget annat funkar kan man alltid prata med honom.

Första dejten med hovslagaren var en baggis, gång nummer tre fick hovis ta till lite lugnande och sedan dess har vi tränat stenhårt på att stå uppkedjad.

Det är fortfarande världens gentleman som blir djupt olycklig av att göra fel och när han väl fattat vad jag vill, vill han gärna fortsätta vilket betyder att jag utmanas i att variera mig hela tiden.

Jag tror vi passar varandra bra, vi har bägge två fått bygga styrka o konditon. Det har blivt mycket klättra, cavaletti och galopp på travbana o åkrar. Rumpan är lite rundare (på Ocej). Just nu kämpar vi med att få galoppombytena att sitta.

En tråkig hovböld som äntligen gett sig är det enda bekymret vi haft. Inte en tillstymelse till ryggont. Han rids 5-7 dagar i veckan både ute och på bana, går ute hela dagarna, står i ett mycket svalt stall och har nu en rejäl vinterpäls.

Tyvärr är jag ingen bra fotgraf men skickar några hyfsade bilder från i somras.

Allt gott/ Annica

Tillbaka