DM i ridskolemästerskapen 9 okt 2011

Mathilda Angelini, 15 år, representerade Stora Ekeby Ridklubb på distriktsfinalen som avgjordes på Nyby Torshälla Ridklubb den 9 oktober. De bästa ponnyryttarna från länets ridskolor skulle tävla om få titeln Distriktsmästare!

De flesta klubbar hade med sig egna ridskoleponnysar, men Mathilda var tvungen att låna ponny under dagen då privatponnysar inte får deltaga. Mathilda blev tilldelad en d-ponny vid namn Butler till dressyrprogrammet. Butler är ridskolehäst på Nyby Torshälla. 30 minuter hade Mathilda på sig att lära känna Butler, sen var det dags att som första ryttare rida dressyrryttartest I:2 

När alla 15 klubbar ridit dressyrryttartestet var det dags för teoriprovet i hästkunskap. Ett test som kan omfatta hur mycket som helst inom hästsporten. Mathilda hade läst och läst och även tagit hjälp av Erika Lundqvist som är ridlärare på STERK.

Inför sista delmomentet blev Mathilda tilldelad en annan ponny, Oskar som även han var en d-ponny från Nyby Torshälla. Oskar skulle först ridas av en annan på tävlingen och därefter fick Mathilda rida honom. Även inför hoppningen hade hon ca 30 minuter att lära känna ponnyn. Hoppningen var en stilbedömning och som näst sista ryttare gick Mathilda ut på banan och hoppade felfritt.

Nu skulle alla resultat sammanställas och prisutdelning i alla delmomenten skulle ske innan den totala segraren i distriktsfinalen fick sin utmärkelse. Mathilda kom 3:a i dressyren, 1:a i hästkunskap och 1:a i hoppningen.

Detta resulterade i att domaren läste upp Mathilda Angelini som slutsegrare i Agrias distriktsfinal i Ridskolemästerskapen!
Mathilda kommer nu att få rida Riksfinalen som går av stapeln den 19-20 november i Strömsholm.

Info ang. ridskolemästerskap se text nedan.
http://www3.ridsport.se/ImageVaultFiles/id_4214/cf_703/Agria-logga.GIF

Ridskolemästerskapet
Ridskolemästerskapet är en tävling där de bästa ridskoleryttarna i landet koras.
Tävlingen har tre delmoment:
Dressyrryttartest: Ryttarna bedöms utefter ridskickligheten genom programmet.
Stilhoppning: Ryttarens sits, position och förmåga att kontrollera och rida hästen genom en banhoppning bedöms.
Teori prov: Ryttarens kunskap om hästen, ridning och tävling kontrolleras med ett teoretiskt skriftligt prov.
Text tagen från Svenska Ridsport förbundets hemsida ridsport.se

Tillbaka