DUBAI

Det hela började när Amanda inte kunde bestämma sig för var hon ville göra praktik någonstans, å så kläckte hon iden med att kolla med Laila om hon kunde hjälpa henne att kolla av möjligheten att flyga till Dubai o Lilian för att praktisera med henne där. Å vips så var det bestämmt att till Dubai i 9 dagar skulle hon, å när Amanda har bestämt sig så är det bara en växel framåt som gäller, o stora övertalningsfasen inledes. Hon kom iväg o kom hem med ett bagage fullt av intryck o massor av ridning på alla möjliga varianter av hästar, allt från Araber, Irländare, ponny o stor häst, ston, valacker å så hingsten Lancero.

Då sa det liksom Klick hos mej, vi hade spånat för flera år sedan på en helg kurs som Cicki hade att vi skulle flyga ner å rida men ingen av oss trodde väl igentligen att vi skulle komma iväg. Men men man ska aldrig säga aldrig, o så var alla detaljer ordnade o allt det praktiska av vår "reseledare" Laila.
Vi flög ner den 1 nov med massor av förväntan o lite nervositet i magen, vi kom ner sent på kvällen lokal tid, o det var bara att hoppa i säng för tidigt nästa morgon väntade stallet o 4 ädla springare på oss, sadlade o klara.

Vi red i ca 1,5 tim o sedan åt vi frukost med färskpressad apelsinjuice o jätte goda varma toast, o sedan var det raka vägen hem till skuggan o "våran" pool som gällde några timmar, sen tillbaka till stallet o red igen på 4 nya hästar. Så såg våra dagar ut utom Onsdag em då vi hade ökenritt, o fredagen var vi lediga för shopping o rundtur för att se lite mer av detta fantastiska land. Många ridtimmar å mycket övning, sitsträning, bakdelsvändnig, öppna, sluta, galoppombyten o så ett ridpass på kandar o så sitsträning igen men gud va kul vi hade ett minne för livet, på vägen hem så tänkte jag så här, att utan Stora Ekeby så hade jag inte fått möjligheten till det här. Att åka ända till Dubai för att höra Cickis röst någonstans i bakhuvudet, att jag inte ska överrida, stadig skänkel, slut om men gnugga inte....osv tänk att en ridinstruktör kan förfölja en hela vägen ojojoj=)))

Men Lilian har precis som Cickio Michano dom andra instruktörerna på ekeby stor kunskapo ögon i nacken, en ängels tålamod o envishet, o det är vi såååå glada över.

Tillbaka