Vilken klubb!

Inte tror jag att några andra klubbar skulle kunna rekrytera så många ideella krafter för att springa omkring i ett mörkt, illaluktande hönshus och fånga höns. Gammal som ung, ridskoleelever, anställda, föräldrar, släkt och vänner samt en och annan tävlingsryttare hjälpte till att ge STERK ett välbehövligt tillskott till kassan.

Det värsta är att jag tycker det är roligt och måste väl söka för det. Jag tror inte det beror på hönsen utan på er som är med. Första kvällen diskuterade vi i min hösnkorridor vilken som var den bästa hästen på STERK och vi kom fram till att det var Chardaz. Eller vad det jag som kom fram till det? Andra kvällen tog jag emot höns som kom åkande i ett mörkt rör, ditplacerade av Göran Esseen. Mina reflexer är nu så bra att jag kan tänka mig en plats i landslagsmålet i fotboll.

Tredje kvällen började folk köra ut tomma lådor och in med fulla trots att vi bara drack coca-cola i pausen. Inte ens i år fick vi hönsbuljong förresten utan hederlig varmkorv som vår kock Tinan hade tillagat på ett förträffligt sätt. Jag ska be om receptet. Fjärde kvällen slogs vi nästan om de kvarvarande hönorna. Sebastian störde mig hela tiden när jag låg under redena och sov. För jag är en gammal man som har rätt att ta lite pauser då och då.

Dessutom kan jag tala om att rätt person vann första priset i lotteriet. Vilka det var har jag lovat Åsa och att inte tala om. Jag säger bara som Jakob Esseen; Tänk på alla som inte får vara med om det här! Vad folk som inte plockar höns gör på kvällarna har jag ingen aning om. Är det någon som vet?

Nåcke

Tillbaka