Manne och hans nya liv

Efter att många saker under en mycket lång tid fått komma i vägen tänkte jag nu äntligen skriva några ord om Manne och hans nya liv. Det kanske kan vara intressant för alla som tidigare i något sammanhang har träffat och känner honom.

Han bor nu i Sörsylta hos mig och min fru, våra  2 kattor, vår hund Twiggy (en Gordon Setter, som efter snart 5 år börjar komma ur valpstadiet) samt vårt stora svenska halvblod Bernhard, (e. Bombay u. Isolde). De har varsin box i ett relativt stort stall och Manne har i rättvisans namn lika stor box som Bernhard.

Mannes uppgift är i huvudsak det stora och ansvarsfulla uppdraget att  vara sällskapsherre, eller flock, åt Bernhard. Ett uppdrag han sköter med den äran.
På vintern går de ute en stor del av dagen och är i princip alltid tillsammans. Tidvis har de även sällskap av andra hästar. Ett visst sällskap har de också av 2 islandshästar och ett gäng får i hagarna bredvid.

När det gäller rangordningen i hagen kan det nog vara så att Bernhard tror att han betämmer, men när det är nya "läskigt" saker som händer är det Manne som undersöker, så kan Bernhard sedan komma och ta över. Det är med andra ord inte alltid helt självklart vem som håller i takt pinnen.

Manne är ju en speciell herre, nyfiken och med mycket egen vilja. Han skulle säkert uppskatta besök.

Många Hälsningar
Kjell

Tillbaka