De involverade

Göran Essen

Allas vår ”Pater Familia” ! Skit-köraren, elektrikern, foderleverantören, reparatören. Med andra ord – en mycket viktig kugge i hela maskineriet.!

 

Fredrik Esseen – Godsägare

Född 1964 i Västerås Fredrik som också är ”eventmannen”. Förutom det så driver han lantbruket och sina firmor Svensk Klottersanering och Stora Ekeby Säteri. Alltså, En man med många järn i elden.

På den lilla fritid han har så är det jakt, gärna med favorithunden Loka, som är Fredriks stora intresse.

 

Susanne Esseen – Godsägarfru och Ridledare

Susanne är född i Boden. Positiv o glad tjej 🙂 Jobbar mest hemma på gården med favoriterna; korna och utveckling av försäljningen av vårt Eko kött…


Har slutat på Strömsholms djursjukhus men jobbar extra inom djursjukvården för att hålla kvar kunskaperna. Annars är det VeTa-bolaget, utbildningsbolag inom djursjukvården som gäller 2 dagar i veckan…
Hennes häst Noblesse och jakthundar är Susannes stora fritids intressen.

Ordspråk: Carpe diem (Fånga dagen)

Reijo Kontio – Gårdsförman

Född 1954 i Kemijärvi Norra Finland

Vad vore Stora Ekeby utan vår Reijo? Han kan allt och hjälper till med allt. Till vardags arbetar han på gården med lantbruket och köttdjursbesättningen.
När han är ledig så går den mesta tiden åt att sköta o rida sin häst Ludde,

Ordspråk: Lev som du lär

David Swärd – Hovslagare

Vi är väldigt glada och stolta över vår duktige hovslagare Daniel Svärd. Han kommer varje vecka och ser till så att alla våra hästar håller sig fina om fötterna.

 

Tove Björkstén – Veterinär

Tove har under 10-talet år hjälpt till att hålla hästarna på STERK friska. Hon  är privatpraktiserande veterinär med specialistkompetens i Hästens sjukdomar och jobbar till 99,9% med hästar. En och annan hundvaccination smiter med!

Tove har det mesta en hästveterinär kan behöva i sin mobila hästklinik, och kan hjälpa till med både avancerade utredningar och rutinåtgärder, gå gärna in på hennes hemsida www.hastspecialisten.se för mer information

Anneli Löfberg – Webmaster

Utflyttad Norbergare som numera bor i Stockholm.

Hästtjej (och hojtjej) som på senare år gått från att varit ifrån hästar sedan 90-talet (och tidigare åkt häst i Norbergsskogarn) nu lär sig ridningens ädla konst som extern ryttare på STERK. Rider även hemma på Drottningholm på min islänning Skjanni. Förutom arbete och eget företag så är jag engagerad i flera styrelser och har ett tio-tal uppdrag som webmaster i olika former. Hoppas på att göra STERK:s hemsida till ett välbesökt forum tillsammans med övrig personal, styrelse och STERK medlemmar.

Ordspråk: Behandla andra som du vill bli behandlad själv

E-post: webmaster@storaekeby.nu

 

Ulf Merell – Vår datorman

Över tjugo år som ”DataUffe” i STERK har passerat. Ändå känns det som det inte var så länge sedan jag först satte min fot i stallet. Jag ser till att datorer och nätverk fungerar och har även gjort medlemsregistret.
Jobbar med datorer på olika sätt hela dagarna och har ständigt ”lite för mycket” att göra men det hindrar mig inte att, med entusiasm kasta mig in i nya uppdrag. Jag trivs allra bäst när saker fungerar!

Har skjutsat mina döttrar till STERK i mer än tio år och lärt mig grunderna i att rida själv.

En fantastisk tid så här långt och jag hoppas behålla förtroendet länge än!