Ridskolepersonal

Cecilia Esseen – Ridskolechef

Jag  är uppvuxen på Stora Ekeby och efter avslutade studier, vistelse utomlands, och utbildning till Ridlärare var det dags 1984 att ta över Stora Ekeby Ridskola.

Ordspråk: Tro ingenting av vad du hör och hälften av vad du ser,  så kommer du närmast sanningen.

Roligaste arbetet i stallet: Kontorsarbeten & Mocka

Rita Brundin – Kansliet

Född 1960 i Stockholm. Rita arbetar på kansliet sedan sommaren 2005. Hon började inom akutsjukvården men skolade snart om sig då hästar alltid tagit en stor plats i hennes liv. Har sen dess arbetat på ridskola och med hästar.

Det är ett helt underbart yrke där man träffar en massa fantastiska hästar och människor som lärt mig så mycket. På Stora Ekeby har jag idag en massa härliga arbetskollegor, både tvåfotade och fyrfotade. Det som ligger mig närmast hjärta just nu är vår KLARA sektion. Problem är till för att lösas!

Ordspråk: Allt går om man bara vill

Roligaste arbetet i stallet: Administration o Borsta

”Cicki” Katarina Sibbern – Ridlärare

Född 1962 i Stockholm. Cicki har sysslat med hästar så länge hon minns. Efter avslutad utbildning som ridlärare kom hon till STERK 1992. Cicki har tävlat upp till de högre klasserna i både dressyr, hoppning och fälttävlan. Nu är det dock dressyren som ligger Cicki varmast om hjärtat.

Cicki är förutom en mycket duktig ridlärare även hästansvarig på Stora Ekeby, vilket är ett ansvarsområde som hon sköter med bravur! Hon är också ordförande i klubbens KLARA sektion. Att få arbeta med hästarna som sina kollegor och att få träffa o utbilda alla olika sorters människor i sin ridutbildning är något Cicki brinner för. Med sin långa erfarenhet och sin gedigna kunskap är hon svårslagen i branschen! 

Utsedd av Svenska ridsportsförbundet till Årets Ridlärare 2013!!

Ordspråk: Morgonstund har guld i mun.

Roligaste arbetet i stallet: Mocka o Borsta

Kati Ojala – Ridlärare

Jag har arbetat på Stora Ekeby i olika omfattningar sedan 2011. Idag är jag en del av STERK-gänget mer oregelbundet; mig kan träffa på som vikarie, ibland på torsdagarna samt när ponnylaget har hoppträning. När jag inte är på Stora Ekeby arbetar jag som gymnasielärare på Ridskolan Strömsholm där jag undervisar hoppning och hästkunskap. Jag är utbildad hippolog, examinerad SRL3 (Svensk Ridlärare Level 3) samt yrkeslärare i häst- och ridkunskap. Jag har två egna hästar, Comfort Fly som jag tävlar hoppning med och Hawe Fun som satsar på fälttävlan. 

Ordspråk: Det löser sig till slut – om det inte löser sig så är det inte slut

Roligaste arbetet i stallet: Kratta spångång

Carolina Skjödt – Ridlärare

Född 1989 i Stockholm. Jag gick hippologprogrammet med inriktning ridlärare (2009–2011). Direkt efter avslutad utbildning var jag elev hos hoppryttaren Angelica Zackrisson och hade framförallt hand om utbildning av unghästar. Sedan -12 arbetade jag som ridlärare på ridskola i Stockholm.

Jag flyttade till Västerås -14 och har sedan dess arbetat på Stora Ekeby ridklubb som ridlärare, hästskötare, elevansvarig och har även fler delar på kontoret.

Mitt hjärta brinner lite extra för grenen hoppning som jag även tävlar med min egna häst Heracles. 

För mig är det viktigt att hitta ett samspel och en harmoni med hästen man rider!

Ordspråk:
Roligaste arbetet i stallet:

Evelina Gustavsson – Ridlärare

Jag är född 1992 och kommer från grönområdena norr om Eskilstuna.
Efter avslutade gymnasiestudier med inriktning häst, fick jag arbete i ett dressyrstall i Skåne där jag var ett år.
Efter ett sommarbesök på Stora Ekeby förra året och en skopa övertalning från personalen här på STERK så bestämde jag mig för att flytta tillbaka och börja arbeta på Stora Ekeby.
Nu är jag utbildad ridledare och har mina första egna lektioner i ridning.
Jag har hästen Matilda som är ett ungt svenskt halvblodsto och som jag nu ska utbilda och rida tills vidare.
Ordspråk:

Roligaste arbetet i stallet:

Martine Ivarsby – Ridlärare

 
Ordspråk:

Roligaste arbetet i stallet:

Paris Sujanani – Ridlärare / Hästskötare

Jag är född och uppvuxen på Kanarieöarna och det var där som jag först kom i kontakt med hästar. Senare skaffade jag egen häst och tränade och tävlade i hoppning. År 2012 flyttade jag upp till Sverige och började jobba i ett tävlingsstall i Skåne för att sedan ett år senare flytta upp hit och få äran att böja jobba här på Stora Ekeby. Jag har sedan dess hunnit bli bland annat utbildad ridlärare och även diplomerad hästskötare.

Ordspråk:

Roligaste arbetet i stallet: Elev- och hästkontakten!

Emelie Klemming – Hästskötare

Ordspråk:

Roligaste arbete i stallet: 

Camilla Björklund – Ridlärare / Hästskötare

Född 1989 och började rida när jag var 4 år. Fick min första egna ponny när jag va 9år, en snövit irländare som hete Ensa Snowball. Bor utanför Västerås på vår familjegård där jag har mina egna hästar. Många hästar har kommit och gått genom åren.

Just nu har jag en en äldre häst som jag rider och tävlar, en unghäst som jag utbildar och en som går som avelsmärr. Det jag brinner mest för inom ridningen är utbildningen av hästen, speciellt av den yngre hästen. Fälttävlan är den gren som ligger mig närmast om hjärtat men även dressyr tycker jag är kul.

Är diplomerad hästskötare,Grönt-Kortutbildare, utbildad Ridledare och ska söka till SRL under hösten.

Ordspråk: What dosen’t kill you, only makes you stronger

Roligaste arbete i stallet: Pyssla och göra hästarna fina  

Mohamed Shakir – Hästskötare

Ordspråk:

Roligaste arbete i stallet: 

Cecilia Mörk – Hästskötare

Jag är född 1969 kommer från Surahammar men är Västeråsare nu.

Jag red i flera år när jag va yngre och har gjort flera års uppehåll.Nu har jag fått chansen att vara nära hästar igen och det är underbart att jobba här.Jag sköter tvätten och städar hästarna och lokalerna.

Ordspråk: Fånga dagen

Roligaste arbete i stallet: Träffa alla människor och djur

Fanny Flykt – Ridlärare / Hästskötare

Jag är född 1999 och har ridit så länge jag kan minnas och haft egen häst i nästan hela mitt liv.

Jag har gått på ridsportgymnasiet Strömsholm och utbildade mig till hästskötare samt ridledare.

Jag har vinster och placeringar upp till FEI dressyr och startade SM med ponnyn Golden Piper.

Nu har jag två storhästar, Quinton XI och Giraldo v/d Boslandhoeve, som jag tränar och tävlar med i både dressyr och hoppning.

Ordspråk: Ett skratt förlänger livet

Roligaste arbete i stallet: Rida

Kent Tallkärr – Vaktmästare

Född 1972 i Ekenäs Finland. Kent började arbeta på Stora Ekeby våren 2004 och har funnits sig väl till rätta på gården. På morgonen så kompar Marie och Kent varandra, när de i faslig fart gör rent i stallarna. Förutom arbetet med hästarna o stallarna har Kent även en mängd andra arbetssysslor på gården. Att skotta snö eller röja gräs beroende på årstiden, såväl som att mata tjurar och hjälpa till med foderhantering. Vi kan ofta se Kent på traktorn tillsammans med Göran. Kent är en klippa för oss alla som sköter sina sysslor och sprider glädje bland sina arbetskollegor

Ordspråk: Lev som du lär

Roligaste arbetet i stallet: Anläggningsarbeten o Utsläpp