Klippta Hästar!!!

I måndags har någon varit inne i stallet och klippt pannluggen på flera av våra ridskoleponnyer.

Som alla vet så är det ENDAST RIDSKOLANS PERSONAL som får frisera våra hästar på ridskolan.

Vi ser mycket allvarligt på det som nu hänt! Någon har varit inne i stallet, ensam, gått in till hästarna i boxarna, haft med sig en sax in i boxen, och dessutom lyckats klippa av pannluggarna på flera av hästarna.

Personen har inte bara utsatt sig själv för risker med att vistas inne hos hästarna utan tillsyn, utan har även utsatt dessa hästar för onödigt lidande under kommande sommarmånader då de behöver sin pannlugg för att skydda sina ögon mot flugor och knott, speciellt nu under sommaren.

Jag vill med det här inlägget be er föräldrar om hjälp att prata lite extra med era barn om vikten av att följa de regler vi har i stallarna och på anläggningen här på Stora Ekeby.

Vi tycker det är positivt och roligt om barnen vill vara i stallet, MEN för allas säkerhet och att ingen ska komma till skada, varken människa eller häst, så är det av STÖRSTA VIKT att följa de regler vi har !

Efter den inträffade händelsen i måndags så ser vi helst inte att barn lämnas ensamma i stallet utan vår kännedom! Alla är mer än välkomna, men tala om för oss i personalen om ni lämnar av barnen själva, så vi vet och kan hjälpa till att hålla lite koll. ’

Det gör vi så gärna! 🌹🌹

Cecilia – Ridskolechef