Ridskolepersonal

Cecilia Esseen – Ridskolechef

Jag  är uppvuxen på Stora Ekeby och efter avslutade studier, vistelse utomlands, och utbildning till Ridlärare var det dags 1984 att ta över Stora Ekeby Ridskola.

 

Rita Brundin – Kansliet

Född 1960 i Stockholm. Rita arbetar på kansliet sedan sommaren 2005. Hon började inom akutsjukvården men skolade snart om sig då hästar alltid tagit en stor plats i hennes liv. Har sen dess arbetat på ridskola och med hästar.

Det är ett helt underbart yrke där man träffar en massa fantastiska hästar och människor som lärt mig så mycket. På Stora Ekeby har jag idag en massa härliga arbetskollegor, både tvåfotade och fyrfotade. Det som ligger mig närmast hjärta just nu är vår KLARA sektion. Problem är till för att lösas!

“Cicki” Katarina Sibbern – Ridlärare

Född 1962 i Stockholm. Cicki har sysslat med hästar så länge hon minns. Efter avslutad utbildning som ridlärare kom hon till STERK 1992. Cicki har tävlat upp till de högre klasserna i både dressyr, hoppning och fälttävlan. Nu är det dock dressyren som ligger Cicki varmast om hjärtat.

Cicki är förutom en mycket duktig ridlärare även hästansvarig på Stora Ekeby, vilket är ett ansvarsområde som hon sköter med bravur! Hon är också ordförande i klubbens KLARA sektion. Att få arbeta med hästarna som sina kollegor och att få träffa o utbilda alla olika sorters människor i sin ridutbildning är något Cicki brinner för. Med sin långa erfarenhet och sin gedigna kunskap är hon svårslagen i branschen! 

Utsedd av Svenska ridsportsförbundet till Årets Ridlärare 2013!!

Kati Ojala – Ridlärare

Jag har arbetat på Stora Ekeby i olika omfattningar sedan 2011. Idag är jag en del av STERK-gänget mer oregelbundet; mig kan träffa på som vikarie, ibland på torsdagarna samt när ponnylaget har hoppträning. När jag inte är på Stora Ekeby arbetar jag som gymnasielärare på Ridskolan Strömsholm där jag undervisar hoppning och hästkunskap. Jag är utbildad hippolog, examinerad SRL3 (Svensk Ridlärare Level 3) samt yrkeslärare i häst- och ridkunskap. Jag har två egna hästar, Comfort Fly som jag tävlar hoppning med och Hawe Fun som satsar på fälttävlan. 

 

Alice Ersson – Ridlärare

Jag är född 1996 och kommer ifrån Stockholm. Jag och läser tredje och sista året på universitetsutbildningen hippologprogrammet vid Sveriges Lantbruksuniversitet, SLU, Strömsholm. Min häst Dockan har jag haft sedan hösten 2014 och med henne tävlar jag dressyr, hoppning och fälttävlan med målet att debutera MSVB-dressyr under våren 2020.

Förutom att arbeta som ridlärare på Stora Ekeby på måndagar och lördagar är jag ofta vikarie åt de andra ridlärarna, så chansen är stor att jag får träffa flera av er även om ni rider andra veckodagar.

Ordspråk: The Devil Is in the Details

Roligast med mitt jobb: Att se mina elever utvecklas! 

Evelina Gustavsson – Ridlärare

Jag är född 1992 och kommer från grönområdena norr om Eskilstuna.
Efter avslutade gymnasiestudier med inriktning häst, fick jag arbete i ett dressyrstall i Skåne där jag var ett år.
Efter ett sommarbesök på Stora Ekeby förra året och en skopa övertalning från personalen här på STERK så bestämde jag mig för att flytta tillbaka och börja arbeta på Stora Ekeby.
Nu är jag utbildad ridledare och har mina första egna lektioner i ridning.
Jag har hästen Matilda som är ett ungt svenskt halvblodsto och som jag nu ska utbilda och rida tills vidare.

Martine Ivarsby – Ridlärare

Jag heter Martine och är född 1993. Är född och uppvuxen i Norge och har ridit så länge jag kan minnas. Har gått hippologen 2016-2019 och är utbildad ridlärare, SRL2.

Älskar att hålla på med unghästar och rider både hoppning och dressyr, men dressyren är en favorit. Bor i Strömsholm med min familj och har en egen häst som jag tränar och tävlar med.

Jobbat på Stora Ekeby sen 2018 och har haft mest helger och hoppat in som vikarie

Moa Häggmar – Ridlärare

Jag är 21 år, född och uppvuxen i Falun, Dalarna. Jag är uppvuxen med hästar vid min sida och har alltid haft ett brinnande hästintresse. Jag flyttade till Strömsholm hösten 2018 då jag studerar till Hippolog (2017-2020). Utöver tiden jag spenderar i skolan har jag en unghäst som jag utbildar.
 
Efter en givande praktikperiod samt vikariat på Stora Ekeby är jag nu glad och förväntansfull att börja jobba som ridlärare på Söndagar under våren. Det ska bli spännande att följa och få vara en del av både elever

Agnes Dahlgren – Ridlärare

Jag kommer från Nykvarn och  studerar nu på Strömsholm och hippologprogrammet där jag går mitt tredje och sista år.
Jag gillar de flesta typer av hästar och ridning, men brinner lite extra för dressyr och unghästar.
På Stora Ekeby ska jag ska ha privatlektioner samt vara vikarie där det behövs.
Hoppas vi ses!

Paris Sujanani – Ridlärare / Hästskötare

Jag är född och uppvuxen på Kanarieöarna och det var där som jag först kom i kontakt med hästar. Senare skaffade jag egen häst och tränade och tävlade i hoppning. År 2012 flyttade jag upp till Sverige och började jobba i ett tävlingsstall i Skåne för att sedan ett år senare flytta upp hit och få äran att böja jobba här på Stora Ekeby. Jag har sedan dess hunnit bli bland annat utbildad ridlärare och även diplomerad hästskötare.

 

Camilla Björklund – Ridlärare / Hästskötare

Född 1989 och började rida när jag var 4 år. Fick min första egna ponny när jag var 9år, en snövit irländare som hete Ensa Snowball. Under åren har jag tävlat främst i fälttävlan men även dressyr och hoppning.

Just nu har jag en egen uppfödning som är född 2015 som jag ska utbilda och så småningom komma ut på tävlingsbanorna med. Det jag brinner mest för inom ridningen är utbildningen av hästen, speciellt av den yngre hästen. Rider och tävlar även ridskolans häst Zoe i dressyr upp till MsvC och ska debutera MsvB 2020.

Är diplomerad hästskötare, Grönt-Kort utbildare utbildad Rid ledare och ska gå SRL 1 under 2020. Har även mycket lektioner för funktionsnedsatta.

 

Fanny Flykt – Ridlärare / Hästskötare

Jag är född 1999 och har ridit så länge jag kan minnas och haft egen häst i nästan hela mitt liv.

Jag har gått på ridsportgymnasiet Strömsholm och utbildade mig till hästskötare samt ridledare.

Jag har vinster och placeringar upp till FEI dressyr och startade SM med ponnyn Golden Piper.

Nu har jag två storhästar, Quinton XI och Giraldo v/d Boslandhoeve, som jag tränar och tävlar med i både dressyr och hoppning.

Hanna Karlsson – Hästskötare / Stallchef

 

Celina Blomkvist – Hästskötare

 

Niklas Flink – Hästskötare

Jag jobbar som hästskötare här i stallet sedan 2019 och är stallets mest kreativa kollega.Har hjärtat på rätt ställe och hjälper till där det behövs.

Från måndag till fredag jobbar jag med hästarna och kompletterar med bakning till caféet emellanåt. På fritiden vässar jag mina talanger – du får gärna fråga mig vilka de är :).

Mia Britte – Hästskötare

 

Madde Holmström – Hästskötare

Jag heter Madelene men kallas Madde av dom flesta. Född 1986 och bor i Enköping. Jag köpte min första egna häst i april 2017, en pensionerad ridskolehäst.

Jag har alltid velat jobba med hästar och förra året sa jag upp mig från mitt dåvarande jobb och utbildade mig till hästskötare på Vreta Utbildningscentrum, Linköping. 16 maj 2019 blev jag diplomerad hästskötare, en dag jag alltid kommer att minnas.
 
Jag är glad och stolt att få vara en del av det härliga gäng som jobbar här, både 2-och 4benta! Jag ser fram emot att åka till jobbet, en känsla jag inte haft på något annat arbete.

Cecilia Mörk – Hästskötare

Jag är född 1969 kommer från Surahammar men är Västeråsare nu.

Jag red i flera år när jag va yngre och har gjort flera års uppehåll. Nu har jag fått chansen att vara nära hästar igen och det är underbart att jobba här. Jag sköter tvätten och städar hästarna och lokalerna.

Kent Tallkärr – Vaktmästare

Född 1972 i Ekenäs Finland. Kent började arbeta på Stora Ekeby våren 2004 och har funnits sig väl till rätta på gården. På morgonen så kompar Marie och Kent varandra, när de i faslig fart gör rent i stallarna. Förutom arbetet med hästarna o stallarna har Kent även en mängd andra arbetssysslor på gården. Att skotta snö eller röja gräs beroende på årstiden, såväl som att mata tjurar och hjälpa till med foderhantering. Vi kan ofta se Kent på traktorn tillsammans med Göran. Kent är en klippa för oss alla som sköter sina sysslor och sprider glädje bland sina arbetskollegor