Tränare

Marianne Esseen Söderberg – Dressyrtränare och Privatstallsägare

Född 1960 i Västerås. Marianne är uppvuxen på Stora Ekeby och började sin ridkarriär redan som mycket liten. Efter många år av träning o tävling både i hoppning och dressyr, runt om i Sverige åkte hon till Kalifornien och arbetade som tränare i dressyr i 6 år. Marianne har tävlat och utbildat ett flertal hästar till Grand Prix nivå. I dag arbetar hon som huvudlärare i dressyr på Strömsholm, och har gjort det sedan 1991.

Förutom sina hästar och sin ridkarriär har Marianne även hunnit med att utbilda sig till sjuksköterska och arbetat några år i Norge. Stora Ekeby Ridklubb ligger henne självklart varmt om hjärtat vilket ibland ger oss STERKare lite extra fördelar när vi får ta del av hennes gedigna kunskap.

Ordspråk: Carpe diem (fånga dagen)

Gabriella Tichelaar – Tränare

Gabriella Tichelaar född 1971. Hon skriver – Jag har hållit på med hästar sedan jag var liten då jag tyckte hoppning var roligast. Nu är det dressyr jag brinner för. Jag har tävlat tom St. George. Dressyr tränar jag för Marianne Esseen Söderberg varje vecka, vilket jag gjort i rätt många år. Det roligaste med ridning tycker jag är att man aldrig blir fullärd. Man lär sig hela tiden nya saker, oavsett på vilken nivå man är.

Det roligast med att undervisa är nog när man ser att eleven förstår och det blir ett bra resultat! Annars älskar jag att bara vara i stallet och pyssla om mina hästar. På den lilla fritid som blir över så älskar jag att laga mat och pyssla i min trädgård!

Ordspråk: Carpe Diem

Roligaste arbetet i stallet: Mocka och pyssla